Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ουκρανία: Κορυφώνεται η αγωνία του πολέμου – Καταστροφές και δεκάδες νεκροί σε Χάρκοβο και Χερσώνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Κορυφώνεται η αγωνία του πολέμου στην Ουκρανία, με τους Ρώσους στρατιώτες να έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στις μεγάλες πόλεις, ενώ δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες εντοπίζονται σε Χάρκοβο και Χερσώνα.

Από χθες, οι Ρώσοι έχουν κλιμακώσει την επιθετικότητά τους, αλλάζοντας την τακτική τους και σκληραίνοντας τη στάση τους στο πεδίο, υπό τη σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών, την οποία δεν περίμεναν.

Ωστόσο, τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς στην πόλη Χαρκίβ (Χάρκοβο) της ανατολικής Ουκρανίας τις προηγούμενες 24 ώρες, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Όλεγκ Σινεγκούμποφ. Οι αρχές της Χαρκίβ έχουν επισημάνει ότι ο στρατός της Ρωσίας εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις που έπληξαν το κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, περιλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών και το κτίριο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τον Γκεραστσένκο, σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον χώρο σχολής πολιτών στο Χάρκοβο έπειτα από αεροπορικό πλήγμα. «Πρακτικά δεν απομένει πλέον καμία» περιοχή του Χαρκόβου που δεν έχει υποστεί «πλήγμα από οβίδα» του ρωσικού πυροβολικού, ανέφερε.

 

Οι Ρώσοι κατέλαβαν τη Χερσώνα – Τρόμος σε όλη τη χώρα

Στη Χερσώνα, οι είσοδοι της οποίας ήδη ελέγχονταν από ρωσικά στρατεύματα, αποσπάστηκε ο έλεγχος του σιδηροδρομικού σταθμού και του λιμανιού, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιγκόρ Κολιχάγιεφ. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι η πόλη βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων της Ρωσίας, μεταδίδει το Tass.

Ακόμη, πάνω από εκατό κάτοικοι της Μαριούπολης (νοτιοανατολικά) έχουν τραυματιστεί εξαιτίας ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, ο Βαντίμ Μποϊτσένκο. «Ο αριθμός των τραυματισμένων αμάχων μεγαλώνει καθημερινή», δήλωσε ο Μποϊτσένκο στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. «Στα νοσοκομεία μας νοσηλεύονται 128 άνθρωποι. Οι γιατροί μας δεν πάνε πλέον καν σπίτι τους», πρόσθεσε. Η Μαριούπολη βρίσκεται κοντά στις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές και είναι το τελευταίο λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα που παραμένει υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Τέλος, μεταξύ άλλων και στην Μποροντιάνκα, 50 χιλιόμετρα από το Κίεβο, αεροπορικά πλήγματα κατέστρεψαν δύο πολυκατοικίες χθες, σύμφωνα με την υφυπουργό Εξωτερικών Εμινέ Τζαπάροβα, η οποία μοιράστηκε βίντεο που εικονίζει ακίνητα που έχουν μετατραπεί σε συντρίμμια και διαμερίσματα στις φλόγες.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ