Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ποιες οι… αντενδείξεις για τη μελλοντική πορεία του Αυγενάκη στη Ν. Δημοκρατία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολίασε την προοπτική ο Λευτέρης Αυγενάκης να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «αντενδείξεις» που προκύπτουν από συμπεριφορές σαν αυτή που επέδειξε ο μέχρι πρότινος υπουργός και επί σειρά ετών κορυφαίο κομματικό στέλεχος.

Ως προς το πολιτικό μέλλον του κ. Αυγενάκη, πάντως, τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Αν οι εκλογές γίνονταν άμεσα ή σε λίγους μήνες από τώρα, η προοπτική υποψηφιότητας του θα έμοιαζε μάλλον απίθανη. Άλλωστε, στο Μαξίμου επικρατεί εκνευρισμός για τη στάση του, αλλά και για τις μισές αλήθειες που είπε, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το περιστατικό.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αυγενάκης επιβάρυνε ιδιαίτερα τη θέση του με τους χειρισμούς που έκανε στην υπόθεση. Εκτός του ότι δεν ανέφερε την υπόθεση, όταν ρωτήθηκε σχετικώς δεν είπε όλη την αλήθεια.

Σε κάθε περίπτωση, και με δεδομένο ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν κατά δήλωση του πρωθυπουργού του 2027, οι αποφάσεις για τις υποψηφιότητες θα ληφθούν κοντά στον εκλογικό χρόνο. Ο κ. Αυγενάκης δημοσίως έχει πει ότι θα στηρίζει τα κυβερνητικά νομοθετήματα. Βέβαια, ο βουλευτής Ηρακλείου αντιμετωπίζει πλέον και άλλα προβλήματα, καθώς αντιμετωπίζει την εισαγγελική έρευνα και μια μήνυση από τον παθόντα εργαζόμενο στο αεροδρόμιο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ