Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ποιοι παίρνουν e-mail από την ΑΑΔΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

ΗΔιεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης της ΑΑΔΕ αποστέλλει ηλεκτρονικά μηνύματα σε φορολογουμένους με στόχο την άμεση και οικειοθελή ανταπόκριση στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Τα μηνύματα χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες: υπενθύμισης και εντοπισμού.

Τα μηνύματα υπενθύμισης αποστέλλονται σε επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία για την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ. Για τις επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία, τα μηνύματα αποστέλλονται σε μηνιαία βάση, ενώ για τις επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία, αποστέλλονται τέσσερις φορές το χρόνο, λίγες ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων. Οι αποδέκτες είναι υπόχρεοι που δεν έχουν ακόμα υποβάλει τη δήλωσή τους, σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια.

Τα μηνύματα εντοπισμού απευθύνονται σε φορολογουμένους που δεν έχουν ικανοποιήσει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αυτά τα μηνύματα αποστέλλονται μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ή πληρωμής των οφειλών. Οι θεματικές ενότητες που καλύπτουν περιλαμβάνουν:

  • ΦΠΑ σε επιχειρήσεις που τηρούν Απλογραφικά και Διπλογραφικά βιβλία: Αυτά τα μηνύματα αποστέλλονται όταν δεν έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα η περιοδική δήλωση ΦΠΑ.
  • Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων: Αποστέλλονται όταν δεν έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα η δήλωση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.
  • Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων: Αποστέλλονται όταν δεν έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα η δήλωση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.
  • Πρόσφατες ληξιπρόθεσμες οφειλές: Αποστέλλονται όταν δεν έχουν πληρωθεί εμπρόθεσμα οι βεβαιωμένες οφειλές που έληξαν έως την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα.
  • Φόρος μισθωτών υπηρεσιών: Αποστέλλονται όταν δεν έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα η δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών, μετά από διασταύρωση δεδομένων από τρίτες πηγές.
  • Λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις: Αυτά τα μηνύματα αφορούν σε μη υποβολή δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων, υποβολή κενών δηλώσεων ΦΠΑ, μη υποβολή δήλωσης έναρξης/μεταβολής εργασιών, κ.α.
  • Διασταυρώσεις: Αποστέλλονται όταν από διασταυρώσεις εντοπίζονται φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση, παρά την υποχρέωσή τους, ή έχουν αποκτήσει εισοδήματα που δεν έχουν συμπεριλάβει στη δήλωσή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ