Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Προσπάθεια να τεθούν υπό έλεγχο οι φωτιές σε Κω και Χίο

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι πυροσβέστες που δίνουν τη δική τους μάχη με τις φλόγες ενώ συνεχίζουν να μαίνονται οι φωτιές στην Κω και στη Χίο. Την ίδια ώρα, οι Αρχές προχώρησαν σε εκκένωση ξενοδοχείων, ενώ έξι άτομα τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, υπάρχει η αισιοδοξία τις επόμενες ώρες να έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στην Κω, ενώ ένας άνδρας συνελήφθη για εμπρησμό, καθώς εντοπίστηκε να καίει χόρτα στη Χίο.

Όλες οι δυνάμεις κατάσβεσης έχουν περικυκλώσει τις εστίες, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες. Εβδομήντα πυροσβέστες, δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας από Αθήνα, Ελευσίνα, Ρόδο πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες επιχειρούν να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα αποτρέποντας τη φωτιά να επεκταθεί στην Καρδάμαινα.

Παράλληλα, τα ξημερώματα της Τρίτης 2 Ιουλίου συνεδρίασε το Συντονιστικό υπό τον διοικητή της διοίκησης των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Δωδεκανήσου, ενώ εθελοντές προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, χυμούς και νερά στους φιλοξενούμενους στους δημόσιους χώρους και καταλύματα.

Περίπου 10.000 κάτοικοι και επισκέπτες πέρασαν το βράδυ σε δημόσιους χώρους, σχολεία, γήπεδα και ξενοδοχεία, ενώ δεν κινδύνεψαν κατοικίες.

Παρόλο που τα ξημερώματα υπήρξε η πληροφορία ότι η φωτιά στην περιοχή που βρίσκεται λίγο έξω από την Καρδάμαινα βρίσκεται σε ύφεση, η Πυροσβεστική δεν την επιβεβαίωσε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ