Κεντρικό Θέμα
Πρώην ποδοσφαιριστής διακινούσε την κοκαΐνη που εντοπίστηκε σε κοντέινερ με μπανάνες – Τα «μπλουζάκια» και οι διάλογοι των συναλλαγών

Γνωστά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, και πελάτες από τον χώρο του θεάματος και του αθλητισμού, ανάμεσά τους ένας πρώην ποδοσφαιριστής και ένας επόπτης, εμπλέκονταν στην υπόθεση με την κρυμμένη κοκαΐνη μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες.
Η μεταφορά κοκαΐνης κρυμμένη μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες αποτέλεσε το νήμα που ξετύλιξε η Ελληνική Αστυνομία, αποκαλύπτοντας τη δράση πέντε εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν σε Αργολίδα και Αττική. Η υπόθεση ξεκίνησε να ξετυλίγεται τον περασμένο Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, όταν το Λιμενικό εντόπισε 22 πακέτα κοκαΐνης σε φορτίο με μπανάνες στον Πειραιά.
Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης φαίνεται να είναι υψηλόβαθμος εργαζόμενος στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, ο οποίος φέρεται να ήταν ο παραλήπτης μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης που έφτασε από το Εκουαδόρ.
Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 375.000 ευρώ σε μετρητά.
Δύο άτομα συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων κι ένας 48χρονος επόπτης. Σε δεύτερο έλεγχο στο ίδιο κοντέινερ εντοπίστηκαν ακόμη 26 κιλά κοκαΐνης, οδηγώντας στη δημιουργία νέας δικογραφίας.
«Μπλουζάκια» η κωδική λέξη της κοκαΐνης
Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας πρώην ποδοσφαιριστής, γνωστός στην περιοχή, ο οποίος, σύμφωνα με τις Αρχές, χρησιμοποιούσε την κωδική ονομασία «μπλουζάκια» για την κοκαΐνη. Από τις χειρόγραφες σημειώσεις με παραγγελίες και τις συνομιλίες των μελών του κυκλώματος, αποκαλύπτεται ότι η πελατεία αποτελούνταν από ποδοσφαιριστές και γνωστούς ηθοποιούς.
Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι που αποτυπώνουν τη φρασεολογία και το ύφος των συναλλαγών:
- Πρώην ποδοσφαιριστής: Μπορείς να μου βγάλεις 10 μπλούζες; Και να φύγω;
- Μέλος κυκλώματος: Ναι, μανάρι μου.
- Πρώην ποδοσφαιριστής: Μην τα ξεχωρίζεις!
- Μέλος κυκλώματος: Όχι, μανάρι μου.
- Πρώην ποδοσφαιριστής: Μπαμ μπαμ!
- Μέλος κυκλώματος: Ναι, κάτσε, δεν έχω ανοίξει την κούτα ακόμα.
Στον ανακριτή οι συλληφθέντες
Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα (12.04.2025)) στον ανακριτή για να απολογηθούν. Ο συνήγορος υπεράσπισης κάποιων εξ αυτών, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δήλωσε:
«Πρόκειται για μία δικογραφία που στηρίζεται κυρίως σε τηλεφωνικές συνομιλίες και όχι σε απτά ευρήματα. Η τελική ερμηνεία των στοιχείων ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία και μένει να αποδειχθεί αν όντως πρόκειται για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024