Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

«Πυρά» Φίλη σε Κασσελάκη: «Είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες»

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίθεση στο Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, μετά την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της οποίας τον παρέπεμπε στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

Επίθεση στο Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, μετά την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της οποίας τον παρέπεμπε στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

Ο κ. Φίλης, μιλώντας στο OPEN, σημείωσε πως «αυτά που υποστηρίζει ο κ. Κασσελάκης δεν είναι Αριστερά, αλλά Μητσοτάκης», ενώ ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε εντολή διάλυσης του κόμματος.

Όπως καταγγέλλει μάλιστα ο κ. Φίλης, «ο κ. Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι πλέον μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή ανάρτηση του κ. Κασσελάκη, ο κ. Φίλης απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως για την διαγραφή του θα πρέπει να αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα:

«Την ιδιότητά μου αυτή δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο κ. Κασσελάκης, υπάρχουν διαδικασίες, καταστατικό. Όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα προκαλούν έναν περαιτέρω εκφυλισμό και μια γελοιοποίηση του κόμματος.

Ακούω πολύ κόσμο να λέει “ντρέπομαι να πω τι γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ”. Ένα κόμμα που προσέφερε και μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία οδηγείται σε διάλυση. Είναι λυπηρό ότι αυτό το ρόλο ανέλαβε ο κ. Κασσελάκης, ένα πρόσωπο άγνωστο στο κοινό και μόλις ένα μήνα μέλος στο κόμμα. Θα έπρεπε να σέβεται το καταστατικό γιατί δεν βγήκε εν λευκώ πρόεδρος, βγήκε με ένα συνέδριο που είχε αποφάσεις και με αυτές πορευόμαστε. Και με ένα καταστατικό που διαμορφώνει όρους λειτουργίας».

Ο κ. Φίλης σημείωσε: «Το να “απολύει” λες και είμαστε πολυεθνική, λες και αυτός είναι CEO, μέσω Twitter, δεν είναι λειτουργία κόμματος. Θα πρέπει να κουβεντιάσει η Πολιτική Γραμματεία εάν πρέπει να παραπεμφθούμε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, θα αποφασίσει η Επιτροπή με 2/3 πλειοψηφία και έπειτα θα ξαναέρθει το θέμα στην ΠΓ και στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο Ανδρέας είχε φτιάξει προσωπικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης όχι. Θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση και γι αυτό ζητάμε να γίνει Πολιτική Γραμματεία. Τα θέματα πρέπει να κουβεντιαστούν στα όργανα».

Στη συνέχεια, ο κ. Φίλης τόνισε πως ο κ. Κασσελάκης έκανε «επιλογή μετάλλαξης, μετατόπισης του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ο κόσμος αποφάσισε να βγει ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος.

Εδώ έχουμε έναν πολιτικό φορέα της Αριστεράς που ο κ. Κασσελάκης δεν πήρε εντολή να τον διαλύσει, όμως εκεί οδηγούμαστε. Το κάνει διότι αυτές είναι οι απόψεις του. Διότι εξαπάτησε αυτούς που τον ψήφισαν.

Γιατί εάν διάβαζε κάποιος αυτά που έλεγε ο κ. Κασσελάκης πριν χρόνια, ότι ζητούσε μείωση μισθών, περισσότερες απολύσεις από το Δημόσιο, ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είναι δυνατό να λέει ότι το κεφάλαιο αντιμετωπίζει τις ανισότητες; Αυτά δεν αφορά κανενός είδους αριστερά, αυτά είναι Μητσοτάκης!».

«Προχωρά μόνος του σε μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρηση από την Αριστερά. Συμφωνούν οι κ.κ. Κασσελάκης και Μητσοτάκης. Έκανε εκστρατεία υπέρ του, δεν θέλω να μιλήσω για δούρειους ίππους, μιλάω για έναν άνθρωπο με άλλες απόψεις, βρήκε την πόρτα ανοιχτή και κατέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ. Το καταστατικό ήταν προβληματικό, έδωσε τη δυνατότητα σε έναν άνθρωπο που είναι 1 μήνα μέλος να είναι υποψήφιος. Ήταν επιλογή που είχε γίνει από τον Τσίπρα. Ήταν λάθος του Τσίπρα αυτό», είπε.

Βίτσας: «Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας»

Το ότι δεν έχει διάθεση να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε το πρωί της Τρίτης ο Δημήτρης Βίτσας, ένα από τα τρία στελέχη του κόμματος που διέγραψε το βράδυ της Δευτέρας ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα social media.

«Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί», σημείωσε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφορικά με τις καταιγιστικές εξελίξεις που έχουν προκύψει το τελευταίο 24ωρο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημείωσε ο κ. Βίτσας, ο Κασσελάκης μου είχε πει ότι είναι πιο αριστερός από μένα και του είχα πει μακάρι.

Στην ερώτηση αν είχαν γίνει αντιληπτές στον ΣΥΡΙΖΑ οι θέσεις Κασσελάκη που αποκαλύφθηκαν από το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο κ. Βίτσας απάντησε ότι «αρκετοί σε δηλώσεις μας το εντοπίζαμε το θέμα, δεν φαίνεται, όμως, ότι για 70.000 συντρόφους αυτό είχε σημασία».

«Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει πρόεδρος κάποιος που στην ουσία έχει μόλις γίνει μέλος του κόμματος», σχολίασε ο κ. Βίτσας. «Για να γίνει κάποιο μέλος της επιτροπής δεοντολογίας πρέπει να είναι 5 χρόνια μέλος του κόμματος, αλλά χρειάζεται μηδέν χρόνο για να γίνει πρόεδρος και 2 ευρώ για να γίνει μέλος και να ψηφίσει».

Όσον αφορά τα υπονοούμενα που άφησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον ίδιο, ο κ. Βίτσας σχολίασε με νόημα «αυτά είναι βαριές κουβέντες που λέγονται. Έχουμε έχουμε μπροστά μας καταστατικές διαδικασίες. Εγώ με τον Τσίπρα και κάποιους άλλους στήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και κερδίσαμε τις εκλογές», κατέληξε ο κ. Βίτσας.

Το βράδυ της Δευτέρας (23/10) μετά την παραπομπή του σε διαγραφή από τον Στέφανο Κασσελάκη ο Δημήτρης Βίτσας είχε σχολιάσει με νόημα «εγώ είμαι από 17 ετών στην Αριστερά, η νέα ηγεσία δεν είναι».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA μετά τις διαγραφές, ο κ. Βίτσας είπε ότι θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αριστεράς, ζητώντας «να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για όλα αυτά που παλεύει η Αριστερά».

«Αν με καλέσουν σε κάποιο όργανο εγώ θα πάω», είπε λέγοντας ότι ο νέος πρόεδρος… «μικρός είναι, θα μάθει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ