Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πυρκαγιές: Δραματική η κατάσταση σε Βοιωτία και Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζει να φλέγεται ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας με τα μέτωπα σε Πάρνηθα, Αλεξανδρούπολη και Βοιωτία να είναι τα σοβαρότερα.

Στις πυρκαγιές της Αλεξανδρούπολης, της Δαδιάς και της Ροδόπης επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 85 οχήματα και 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Αντιμετωπίζονται πολλές αναζωπυρώσεις που έχουν δημιουργήσει μέτωπα πυρκαγιών κυρίως στις περιοχές Μελία, Κοίλα, Γρατινή, Χαμηλό, Βέλκιο και Μεστή γι’ αυτό και εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων αυτών των περιοχών. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν πυροσβέστες με οχήματα από Ρουμανία, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσης, προς διευκόλυνση της όλης διαδικασίας αναγνώρισης των 18 θυμάτων της πυρκαγιάς, που έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Άβαντα στις 21 Αυγούστου 2023, έχουν ανακοινωθεί κατευθυντήριες Οδηγίες Λειτουργίας της Ελληνικής Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών, στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο Στείρι Βοιωτίας από Ελικώνα έως Στείρι και στην περιοχή της παραλίας Αγίου Νικολάου, όπου προκλήθηκαν καταστροφές και εντός της ιστορικής μονής του Οσίου Λουκά που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο ελικόπτερα. Το Στείρι από χθες έχει εκκενωθεί προς Δίστομο, όπως επίσης η Ζάλτσα προς Κυριάκι, ενώ από τη νύχτα βρίσκονται σε ετοιμότητα για εκκένωση οι οικισμοί Περιστεράς και Αγίου Νικολάου.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ