Ελλάδα
Ρέντη: Πάνω από 59 οι συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους πραγματοποιείται σήμερα από τα ξημερώματα, με σκοπό τη σύλληψη ατόμων, που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στου Ρέντη.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 60 συλλήψεις ατόμων, τα οποία κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται 165 άτομα.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες φέρεται να βρίσκεται και ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που παραδέχθηκε ότι έριξε την φωτοβολίδα καθώς και ένας 26χρονος μάνατζερ ενός Έλληνα τράπερ.
Παράλληλα στο πλαίσιο της επιχείρησης έχει πραγματοποιηθεί και μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και οχήματα, από όπου έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια.
Η ενημέρωση της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση:
«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7η/12/2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».
Ο Γιώργος Λυγγερίδης είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη». Μετά από 20 ημέρες, όπου έδινε μάχη, κατέληξε στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Υπενθυμίζεται ότι για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη έχει προφυλακιστεί ένας 18χρονος.
Στην επιχείρηση της αστυνομίας αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.
«Η δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής της κοινωνίας. Δεν ήταν η πρώτη δολοφονία. Μία βία που ξεκινούσε από τα γήπεδα, φτάσαμε στο σημείο να ακούμε να αφαιρούνται ανθρώπινες ζωές».
«Είχα μιλήσει, τότε, μετά τη δολοφονία του αστυνομικού, για την ευθύνη της πολιτείας και θέσαμε άμεσα μέτρα, με κόστος για τους χιλιάδες φιλάθλους που αγαπούν την ομάδα τους. Όσα είπαμε τα κάναμε πράξη, με τις κάμερες, με τα εισιτήρια, όλα, έτσι ώστε να βλέπουμε το ποδόσφαιρο σε καλές συνθήκες, όπως στην Ευρώπη και να επιβάλλονται αυτοματοποιημένες ποινές σε όσους δεν τηρούν τους κανόνες. Για την ποινική διάσταση της δολοφονίας, δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να τη σχολιάζει. Έχω δεχθεί πολλές ερωτήσεις. Η απάντηση είναι: ας έχουμε εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Μπορεί τέτοιες έρευνες να χρειάζονται χρόνο. Πολλοί και στην Αστυνομία και στη Δικαιοσύνη εργάζονται πάνω σε πολλές υποθέσεις. Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω, δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης. Θα γίνουν φαντάζομαι σχετικές ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ».
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ