Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Σάκης Αρναούτογλου: Συνεχίζεται η ζέστη – Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ζεστός θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες- μάλιστα η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά την Κυριακή- ενώ δεν αναμένεται κάτι ιδιαίτερο από άποψη βροχών, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Αύριο, Πέμπτη, ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24-25 βαθμούς στις περιοχές μακριά από τη θάλασσα. Στα δυτικά και τα νησιά το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Μετά το μεσημέρι ίσως εκδηλωθούν κάποιες τοπικές μπόρες στα ορεινά των νομών Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης. Δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί κάποια παροδική μπόρα ή τοπική καταιγίδα στα βορειότερα τμήματα- κυρίως τα ημιορεινά και ορεινά- του νομού Έβρου, σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωση καιρού για την ΕΡΤ. Πάντως, υπογράμμισε, τα φαινόμενα δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά λίγες αραιές συννεφιές και προς το μεσημέρι θα έχει λιακάδα. Το θερμόμετρο θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, τοπικές συννεφιές θα κάνουν την εμφάνισή τους τις μεσημβρινές ώρες, κυρίως στα ορεινά και η θερμοκρασία θα «αγγίξει» τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Σάκης Αρναούτογλου: Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία την Κυριακή

Λιακάδα θα έχει όλη η χώρα την Παρασκευή, με το θερμόμετρο να δείχνει 25 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο.

Το Σάββατο θα έχει από το πρωί ηλιοφάνεια, με κάποια σύννεφα να κάνουν την εμφάνισή τους στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου και της βορειοδυτικής Στερεάς Ελλάδας, τα οποία ίσως φέρουν παροδικές βροχές σε μεγάλα υψόμετρα.

Την Κυριακή θα ανέβει η θερμοκρασία. Σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα σε δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Στερεά και Μακεδονία, το θερμόμετρο θα φτάσει στους 27-29 και τοπικά τους 30 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο το θερμόμετρο θα δείξει 21-23 και στα Δωδεκάνησα 25 βαθμούς Κελσίου.

Το πρωί της Δευτέρας ίσως εκδηλωθούν κάποιες τοπικές βροχές προς τη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Η επικράτηση των βοριάδων θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας κατά 5-8 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα στα ανατολικά, αλλά στα δυτικά το θερμόμετρο θα δείξει 25-26 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ