Αγίας Παρασκευής
Σεισμός στο Χαλάνδρι: Η Αττική δεν διαθέτει μεγάλες τεκτονικές δομές, σύμφωνα με τον Λέκκα
Σήμερα, δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στην Ελλάδα, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους των περιοχών όπου έγιναν αισθητές. Ο πρώτος σεισμός, έντασης 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στην περιοχή του Χαλανδρίου, ενώ ο δεύτερος, με μέγεθος 4,2 Ρίχτερ, σημειώθηκε στην Κάρπαθο.
Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας σε εκπομπή του Action 24, καθησύχασε τους πολίτες, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό. Ο ίδιος ανέφερε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα με έντονη σεισμική δραστηριότητα και πως η Αττική, όπου έγινε ο πρώτος σεισμός, δεν διαθέτει μεγάλες τεκτονικές δομές που να υποδεικνύουν πιθανότητα για μεγάλους σεισμούς.
«Δεν ανησυχούμε είναι μικροί σεισμοί πάνω στο ελληνικό τόξο σε διάφορα σημεία του ελληνικού χώρου. Διατηρούν ένα μέγεθος κάτω από 4 βαθμούς Ρίχτερ.
Είναι μια σεισμικότητα που από τη μια πλευρά καλό είναι να υπάρχει από την άλλη ανησυχεί τους κατοίκους που είναι στο επίκεντρο αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια αναφορικά με τον σεισμό στην Αττική πρόσθεσε: «Είναι μια περιοχή από το Πεντάγωνο, Αγία Παρασκευή, Παλιό Ψυχικό αλλά δεν είναι ανησυχητικό καθώς η περιοχή δεν διαθέτει μεγάλες τεκτονικές δομές».
O σεισμός στο Χαλάνδρι
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας