Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Σκληρό ροκ Μητσοτάκη για συσπείρωση

Δημοσιεύθηκε

στις

50 χρόνια Ν.Δ.

*Τα Τέμπη και η φυγή προς τα εμπρός

*Πόλεμος με επιχειρηματικά συμφέροντα

*Έμφαση στα προβλήματα της καθημερινότητας

*Η σημασία του 15ου συνεδρίου του κόμματος

Φυγή προς τα εμπρός επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς τα Τέμπη -παρά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας της αντιπολίτευσης- συνεχίζουν να αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης.

Πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή αποτελεί το 15ο συνέδριο για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Ν.Δ., οι εργασίες του οποίου άρχισαν χθες και ολοκληρώνονται αύριο.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να σταλεί ηχηρό ενότητας, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης των ευρωεκλογών, που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές ισορροπίες της επόμενης ημέρας.

“Γαλάζιοι” βουλευτές και στελέχη υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της από το 2019 και σημειώνουν ότι η μάχη των ευρωεκλογών δεν προσφέρεται για “χαλαρή” ψήφο.

Στο συνέδριο θα δώσει το παρών όλη η Ν.Δ. και θα πρόκειται για μία γιορτή που θα στέλνει το μήνυμα ότι το κυβερνών κόμμα αποτελεί τον βασικό πυλώνα αλλαγής και εκσυγχρονισμού της χώρας.

Όπως γίνεται αντιληπτό το συνέδριο θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, και ως τις 14 Απριλίου, η ΝΔ θα παρουσιάσει και το σύνολο των υποψήφιων Ευρωβουλευτών της.

Ο πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να πάρει το παιχνίδι πάνω του και ήδη έχει αρχίσει να χαράσσει την προεκλογική στρατηγική του κόμματος, με στόχο τη νίκη και με διαφορά στην κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Η προτεραιότητα

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν τρόπους για να ξεπεράσουν τους κλυδωνισμούς που προκάλεσαν οι εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών και είχαν ως αποτέλεσμα τις παραιτήσεις του Σταύρου Παπασταύρου και του Γιάννη Μπρατάκου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στη στρατηγική της σύγκρουσης με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με παράκεντρα.

“Προσωπικά εγώ αλλά και η παράταξη μας λογοδοτούμε μόνον στον ελληνικό λαό. Δεν συγκυβερνούμε με κανέναν”, είναι το μήνυμα που στέλνει ο κ. Μητσοτάκης μετά τα επιθετικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

Σκληρή γραμμή

Ο πρωθυπουργός έδωσε μια πρώτη γεύση της σκληρής γραμμής που θα ακολουθήσει έναντι της αντιπολίτευσης τόσο κατά την ομιλία του στη Βουλή, όσο και κατά την παρέμβαση του στο συνέδριο.

Η γραμμή του σκληρού ροκ, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καταστήσει σαφή την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να αρθρώσουν αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Αυτός είναι και ο λόγος που κάνει λόγο για μια ευρωπαϊκή μάχη πιο κρίσιμη από κάθε ανάλογη ευρωπαϊκή μάχη στο παρελθόν, με άμεσες συνέπειες για το μέλλον της πατρίδας.

Αθέμιτα μέσα

Το μήνυμα που εκπέμπει ο πρωθυπουργός είναι ότι η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση η οποία έχει βάλει ξανά τη χώρα σε τροχαία ανάπτυξης.

“Γαλάζιοι” βουλευτές λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης, δεν δίστασαν να βάλουν στο “κάδρο” της ακραίας πόλωσης την οικογένεια του πρωθυπουργού μετά τη διαδικτυακή επίθεση της Έλενας Ακρίτα στη σύζυγό του Μαρέβα.

“Θα πάω μάρτυρας να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τον τρόπο αυτό, ο πρωθυπουργός έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να απαντά με σκληρό τρόπο στις επιθέσεις που θα δέχεται για την υπόθεση των Τεμπων, μέσω της οποίας η αντιπολίτευση επιχειρεί να τον “στριμώξει” πολιτικά.

Μήνυμα συσπείρωσης

Ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει έως τις ευρωεκλογές να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα και να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των λεγόμενων “δεξιών” ψηφοφόρων που στρέφονται είτε σε κόμματα δεξιότερα της Ν.Δ. είτε στην αποχή.

“Οι ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για αδιαφορία και για εύκολη διαμαρτυρία”, τονίζει ο πρωθυπουργός και εμφανίζονται αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις δηλώνοντας ότι “η κοινωνία δεν θα συγχωρέσει κανένα πισωγύρισμα”

Επιβολή ατζέντας

Κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν επίσης ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός – κάτι που αποτυπώνεται και στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων-, σχετικά με την καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως στην ακρίβεια, την υγεία και την ασφάλεια.

Τα μηνύματα δεν είναι και τα καλύτερα δυνατά, αλλά στο Μαξίμου ευελπιστούν ότι τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν, καθώς η κυβέρνηση έχει τη βούληση να δώσει λύσει και να επιβάλει τη δική της ατζέντα.

Το κυβερνών κόμμα θα επενδύσει στις θετικές ειδήσεις, οι οποίες διαμορφώνουν και ψυχολογία στην κοινωνία, όπως για παράδειγμα η αύξηση του κατώτατου μισθού που συμβάλει στην αντιμετώπιση της ακρίβειας

Η επόμενη μέρα

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι διαχείριση της καθημερινότητας θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου αλλά και τους συσχετισμούς των πολιτικών δυνάμεων την επόμενη ημέρα.

Το στοίχημα δεν είναι εύκολο – αν και η πρωτιά της Ν.Δ. είναι προεξοφλημένη-, με δεδομένο ότι πολλά θα κριθούν σε επίπεδο πολιτικών εντυπώσεων από το ποσοστό που θα λάβει η Ν.Δ. στην κάλπη.

Ο πήχης στην παρούσα φάση δύσκολα μπορεί να προσδιοριστεί καθώς θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την αποχή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι ένα ποσοστό κάτω του 32%.

Σ’ αυτή τη νέα συγκυρία αναβαθμισμένο ρόλο αναμένεται να έχει ο Μάκης Βορίδης ο οποίος μετακομίζει από τη Ζαλοκώστα στο Μέγαρο Μαξίμου, αναλαμβάνοντας μέρος από τις αρμοδιότητες του Σταύρου Παπασταύρου

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ