Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Σπαρτιάτες: Αναβλήθηκε η δίκη για την εξαπάτηση των ψηφοφόρων

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναβλήθηκε αορίστως η δίκη των 11 βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες, μετά από αίτημα συνηγόρων τριών εκ των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε αναβολή επ’ αόριστον καθώς με βάσει το νέο δικαστικό χάρτη που τίθεται σε ισχύ με το νέο δικαστικό έτος, αντίστοιχες υποθέσεις θα εκδικάζονται από Μονομελές και όχι Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Στο εδώλιο κάθισαν ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων για εξαπατηση του εκλογικού σώματος, όπως ο ανεξάρτητος πλέον Χαράλαμπος Κατσιβαρδας αλλά και ο Σωτήρης Μεταξάς. Παρών ήταν και ο αρχηγός του κόμματος, Βασίλης Στίγκας και βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, καθώς από τις καταγγελίες του οποίου για έκνομες πρακτικές στο κόμμα και πρακτικές αλά Greek Mafia και Don Korleone, άνοιξε ο ασκός του αιόλου για σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα του ακροδεξιού κόμματος και τον έγκλειστο Ηλία Κασιδιάρη.

Ενώπιον της δικαιοσύνης έχουν οδηγηθεί συνολικά 13 άτομα για την υπόθεση, σύσσωμη η πρώην κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών, ο καταδικασμένος Κασιδιάρης για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και ο δικηγόρος Μεταξάς για συνεργεια στο αδίκημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ