Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Λύτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας το πρώτο βράδυ του έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, και την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Ο γνωστός δικηγόρος, το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Ιουνίου, έφτασε στο υποκατάστημα κράτησης και αφού τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για τους νέους κρατούμενους, έκανε τεστ κορωνοϊού και μόλις διαπιστώθηκε αρνητικός, μεταφέρθηκε στη ΣΤ’ πτέρυγα, τη γνωστή και ως VIP.

Στη συγκεκριμένη πτέρυγα έχουν βρεθεί στο παρελθόν κρατούμενοι που είτε θεωρήθηκαν VIP, είτε είχαν κάποια ζητήματα ασφαλείας, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο Λάκης Γαβαλάς.

Οι πλειστηριασμοί – Στο “σφυρί” η μεζονέτα και τα γραφεία του

Την ίδια ώρα, ο 52χρονος ποινικολόγος είναι αντιμέτωπος και με μια σειρά πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων του ιδίου και της οικογένειάς του, που αναμένεται να ξεκινήσουν ακόμη και τα επόμενα 24ωρα.

Προέβαλαν μια ζωή όμοια με παραμύθι, αφού περιελάμβανε υπερπολυτελή ταξίδια, σκάφη, πανάκριβα αυτοκίνητα επιτυχίες στη δικηγορία και δεκάδες τηλεοπτικές εμφανίσεις. Πίσω από το λαμπερό περιτύλιγμα, όμως, κρύβονταν χρέη, δάνεια, απλήρωτο προσωπικό και πλειστηριασμοί.

Την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιουνίου βγαίνει στο σφυρί η μεζονέτα του στο Πάτημα Χαλανδρίου. Το εν λόγω σπίτι φιλοξενείται σε ένα οικόπεδο 410 τ.μ., και σε αυτό διαμένουν η πρώην σύζυγός του και οι κόρες τους. Από εδώ φέρεται να ξεκίνησε την Τετάρτη (19/6) για να παραδοθεί, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.

Βάσει πληροφοριών, ένα μέρος των χρημάτων που υπήρχαν στο σπίτι όπου έμενε με την 37χρονη σύζυγό του στον Γέρακα και προσπαθούσε να πάρει στα χέρια του, το βράδυ της Τρίτης (18/6), σκόπευε να τα χρησιμοποιήσει για τη ρύθμιση του συγκεκριμένου χρέους ώστε να σταματήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού.

Εκτός αυτού, ο Απόστολος Λύτρας βρίσκεται αντιμέτωπος και με τον πλειστηριασμό γραφείων του επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας. Τα συγκεκριμένα γραφεία του είναι προγραμματισμένο να βγουν στο σφυρί στις 20 Νοεμβρίου, με τιμή εκκίνησης τις 74.000 ευρώ.

Πέρα από τα ακίνητα, που κινδυνεύει ο ίδιος να χάσει, οι καθυστερήσεις πληρωμών στο δικηγορικό γραφείο που διατηρεί με τη σύζυγό του έχουν φέρει τους εργαζόμενους στα όριά τους.

Στενός συνεργάτης του Απόστολου Λύτρα, μάλιστα, φέρεται να πλήρωσε με δικά του χρήματα τα έξοδα για επαγγελματικό ταξίδι στην Κρήτη.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι επίκειται φορολογικός έλεγχος για τον Απόστολο Λύτρα, μετά και τις αναφορές για την ύπαρξη χρημάτων στο σπίτι, ικανών να καλύψουν τις δανειακές υποχρεώσεις, αλλά και τη μισθοδοσία 14 υπαλλήλων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ