Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στις 12:00 σήμερα η πρώτη… μάχη του ΠΑΣΟΚ – Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου & Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρώτο σκληρό “παιχνίδι αναγνώρισης” αναμένεται σήμερα στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα αρχίσουν να αποκαλύπτουν τα “χαρτιά” τους προς την τελική επίθεση σε περιβάλλον συγκρουσιακής αναμέτρησης για την εκλογή ηγεσίας.

Στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι σήμερα, 19 Ιουνίου, δεν προβλέπονται ψηφοφορίες, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η σημερινή κόντρα μεταξύ των αντίπαλων πλευρών θα αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στη δύσβατη μετεκλογική περίοδο για το ΠΑΣΟΚ. Τόσο ο νυν αρχηγός όσο και τα στελέχη που θέτουν θέμα ηγεσίας ή ετοιμάζουν την κάθοδό τους στην κορυφαία σύγκρουση θα επιχειρήσουν να “επιβάλουν” τους όρους τους και να αξιοποιήσουν τη συνεδρίαση υπέρ των στόχων τους στην αφετηρία της εσωκομματικής μάχης.

Σημειώνεται ότι στην σημερινή διαδικασία, η οποία αναμένεται πολύωρη, θα παρευρεθούν ουσιαστικά τα 63 κορυφαία στελέχη του κινήματος. Ανάμεσά τους σχεδόν το σύνολο των προσώπων που έχουν θέσει ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, όπως ο Παύλος Γερουλάνος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Απόστολος Πάνας. Παράλληλα με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις του Μανώλη Χριστοδουλάκη, του Μιχάλη Κατρίνη και σειράς άλλων στελεχών που δεν έχουν διατυπώσει ευθέως θέση υπέρ των εκλογών για εκλογή προέδρου, όμως φέρονται σε ετοιμότητα να υποστηρίξουν μια τέτοια εξέλιξη. Παρών θα είναι και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, που χθες επέλεξε να παραβρεθεί στην συνάντηση που είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Stefan Löfven. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δεν θα παραβρεθεί στην αυριανή διαδικασία, παρόλα αυτά με πρόσφατη συνέντευξή του έχει ουσιαστικά δηλώσει “παρών” σε τυχόν εσωκομματικές εξελίξεις.

Προπομπός της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής στις 30/06

Η σημερινή συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου είναι ουσιαστικά προπομπός της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται στις 30 του μήνα. Στη συνεδρίαση αυτή της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το αν το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε εκλογές για την ανάδειξη προέδρου. Παρόλα αυτά η πολιτική συζήτηση που θα γίνει, τα επίδικα και ο βαθμός της έντασής της θα δώσουν το “στίγμα” της κατάστασης στην οποία θα βρεθεί το ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ