Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στο εδώλιο ο Δημήτρης Λιγνάδης – Ξεκίνησε η δίκη για τους 4 βιασμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινά σήμερα η πρώτη δίκη για υπόθεση που αφορά το ελληνικό #metoo, και συγκεκριμένα η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για τους 4 βιασμούς για τους οποίους έχει κατηγορηθεί,

Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Δημήτρης Λιγνάδης, με τα μέτρα ασφαλείας έξω από τα δικαστήρια να είναι δρακόντεια, καθώς υπάρχει η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Μάλιστα, έξω από το δικαστήριο κατά τη μεταγωγή του Λιγνάδη είχε συγκεντρωθεί ομάδα ατόμων. «Γιατί τώρα δεν φοβάμαι», #eimasteoloimazi, έγραφε το πανό που κρατούσαν.

Στο δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης αναμένεται να εμφανιστούν και οι 4 καταγγέλοντες. Οι 4 άνδρες θα κληθούν να καταθέσουν στο δικαστήριο με λεπτομέρειες όλα όσα υποστηρίζουν ότι βίωσαν στα χέρια του κατηγορούμενου.

Θα καταθέσουν επίσης και άλλοι μάρτυρες που φέρονται να γνώριζαν το modus operandi του κατηγορούμενου, το πώς δηλαδή προσέγγιζε τα θύματά του και πώς τα έπειθε να τον ακολουθήσουν στο διαμέρισμά του στο Μεταξουργείο μη γνωρίζοντας το τι θα επακολουθήσει.

Ωστόσο, αν και η υπόθεση να εκφωνηθεί κανονικά, ο συνήγορος Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας έχει προαναγγείλει ότι θα ζητήσει από την έδρα πολυήμερη διακοπή λόγω φόρτου εργασία κάτι που αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση των καταγγελόντων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης δικάζεται για βιασμό κατά συρροή τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα άνδρα. Επί της ουσίας πρόκειται για τη πρώτη μεγάλη δίκη στο πλαίσιο του κινήματος #metoο στον καλλιτεχνικό χώρο και ήδη έχουν προγραμματιστεί έξω από το δικαστήριο συγκεντρώσεις προς υποστήριξη των θυμάτων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ