Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Στο 13,1% το ποσοστό συμμετοχής έως τις 11.45 – Στο 18% η διαφορά σχέση με τον Ιούνιο του 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο 13,1% ανέρχεται το ποσοστό συμμετοχής στις κάλπες των ευρωεκλογών μέχρι τις 11.45 το πρωί της Κυριακής (09.06.24). Πρόκειται για 1.260.931 εκλογείς.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, το ποσοστό συμμετοχής των ευρωεκλογών είναι κατά 3 μονάδες κάτω σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό των εθνικών εκλογών τον Ιούνιο του 2023. Κ

Καθώς η διαφορά στο 13% είναι 3 μονάδες κάτω σε σχέση με τις εθνικές κάλπες του περσινού Ιουνίου, τότε στο 100% η διαφορά θα διαμορφώνεται στο 18%, που σημαίνει πως η συμμετοχή στις φετινές ευρωεκλογές θα κυμανθεί κάτω από το 45%.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί κι αναμένεται να κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ μέχρι αυτή την ώρα η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά.

Μετά τις 21:15 αναμένεται η πρώτη ασφαλής εκλογική εκτίμηση.

Πολλοί είναι αυτοί που θέλησαν να πάνε νωρίς το πρωί στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα και παράλληλα να γλιτώσουν τη ζέστη. Κάποιοι πήγαν στα εκλογικά τμήματα παρέα με τα παιδιά τους, άλλοι μαζί με τα σκυλιά, ενώ ένας ψηφοφόρος που συμμετέχει σε αγώνα ποδηλάτου, πήγε μαζί με το ποδήλατό του να ψηφίσει.

Κανονικά βρίσκονται στις θέσεις τους όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και στην Α’ και Β’ Εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, ενώ η απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών είναι η συνήθης χωρίς όμως να επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των εκλογών, σύμφωνα με πηγές από τα γραφεία των Εφόρων Εκλογών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ