Ειδήσεις
Συνεδρίασε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Βορείου Τομέα

Με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις σε περίπτωση ισχυρού σεισμού, καθώς και την επικαιροποίηση –κατόπιν προτάσεων των Δήμων- της υπ’ αριθμ. 704716/09-06-2023 απόφασης της Αντιπεριφερειάρχη Λουκίας Κεφαλογιάννη περί απαγόρευσης διέλευσης και διαμονής σε πρόσωπα και οχήματα σε εθνικούς δρυμούς, άλση και δασικού δρόμους όταν υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, συνεδρίασε την Τρίτη (2/7) το Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών.
Η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της οργάνωσης των χώρων καταφυγής του πληθυσμού μετά από εκδήλωση σεισμού. Τα εν λόγω στοιχεία έχουν δώσει οι Δήμοι και η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας τα έχει αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής. Επιπλέον, επισημάνθηκαν το σημείο άμεσης συγκέντρωσης των Υπηρεσιών της Π.Ε.Β.Τ.Α, όπως και ο εναλλακτικός χώρος λειτουργίας του Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π σε περίπτωση αδυναμίας χρήσης των κτηρίων.
Στη συνέχεια, η Αντιπεριφερειάρχης έδωσε τον λόγο στην Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Δρ. Ασημίνα Κούρου, η οποία έκανε ενδελεχή παρουσίαση των δράσεων του Οργανισμού, στους παριστάμενους.
Συζητήθηκαν, επίσης, οι προτάσεις των Δήμων για αλλαγές σε δασικούς δρόμους, που θα κλείνουν και θα υπάρχει απαγόρευση διέλευσης και διαμονής σε πρόσωπα και οχήματα σε εθνικούς δρυμούς και άλση, όταν υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τα ανωτέρω, θα εκδοθεί άμεσα νέα απόφαση απαγόρευσης από την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕΒΤΑ.
Στη συνεδρίαση προέδρευσε -αναπληρώνοντας τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά- η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη παρουσία του προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακών Ενοτήτων Κεντρικού, Βόρειου, Νότιου και Δυτικού Τομέα Αθηνών, Α. Χαχλάκη. Στο ΠΕΣΟΠΠ συμμετείχαν ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γ. Μυλωνάκης, ο δήμαρχος Κηφισιάς και πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Β. Ξυπολυτάς, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της Π.Π των Δήμων της Π.Ε.Β.ΤΑ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, του ΣΠΑΠ, των Εθελοντικών Οργανώσεων, του ΟΑΣΠ, του Κέντρου Ερευνών Δημόκριτος, καθώς και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα.
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024