Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Συνεχίζεται η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου: Πόσο κοστίζουν οι διακοπές για μια οικογένεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Προτιμώνται οι κοντινοί προορισμοί. Δείτε παραδείγματα με ενδεικτικά κόστη ταξιδιού.

Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο (3/8) η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου.

Σχεδόν γεμάτα αναχωρούν σήμερα τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, με τις πληρότητες στα περισσότερα νησιά να αγγίζουν το 100%.

Πάντως, το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε συνδυασμό με το κόστος και της διαμονής στρέφουν τους περισσότερους και φέτος το καλοκαίρι στο να επιλέγουν κοντινούς προορισμούς και λίγες μέρες διακοπών, όπως επισημαίνει η ΕΡΤ.

Ενδεικτικά, το κόστος για μια τετραμελή οικογένεια με δύο παιδιά και αυτοκίνητο:

  • Για τη Ρόδο ανέρχεται σε 850 ευρώ με καμπίνα ή 814 ευρώ σε οικονομική θέση
  • Για τη Μυτιλήνη είναι 665 ευρώ με καμπίνα ή 561 σε οικονομική θέση
  • Για τη Σαντορίνη είναι 722 ευρώ με καμπίνα ή 602 σε οικονομική θέση
  • Για τα Χανιά μια τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί να πληρώσει 587 ευρώ αν επιλέξει καμπίνα ή 424 αν επιλέξει τις οικονομικές θέσεις

Στο μεταξύ, από 17/6 έως και 28/7 πραγματοποιήθηκαν 2.120 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις για παράλειψη ενημέρωσης της αρμόδιας Αρχής σχετικά με μεταβολές των τιμών των εισιτηρίων και επιβλήθηκαν πρόστιμα. Οι έλεγχοι στο πλαίσιο παρακολούθησης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων συνεχίζονται από το υπουργείο Ναυτιλίας μέσω των Λιμενικών Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή, είχαν προγραμματιστεί 26 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Αργοσαρωνικό και Κρήτη, με τα τελευταία να αναχωρούν από τις οκτώ το βράδυ και έπειτα, με ρότα την Κρήτη (Ηράκλειο και Χανιά), αλλά και την Καβάλα (Ψαρά-Οινούσσες-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα). Σήμερα αναχωρούν επιπλέον 26 δρομολόγια από τον Πειραιά, με το πρώτο να αναχωρεί στις 6.45 για Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη, Αστυπάλαια και το τελευταίο στις 23.55 με προορισμό Κατάπολα, Πάτμο, Λέρο, Κω και Ρόδο. Ομοίως ενώ 26 δρομολόγια θα γίνουν και την Κυριακή απο το λιμάνι του Πειραιά, δείχνοντας ότι μπαίνουμε στην «καυτή» περίοδο του καλοκαιριού.

Την ίδια στιγμή, χθες, από τη Ραφήνα αναχώρησαν 13 δρομολόγια με προορισμό την Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Σαντορίνη, την Άνδρο και το Μαρμάρι, ενώ σήμερα θα γίνουν 12 για τους ίδιους προορισμούς. Την Κυριακή από τη Ραφήνα θα «αριβάρουν» 13 δρομολόγια, με το πρώτο να φεύγει στις 7.20 (Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Θήρα) και το τελευταίο στις 22.20 για το Μαρμάρι.

Στο μεταξύ, από το λιμάνι του Λαυρίου για την Παρασκευή, είχαν προγραμματιστεί 8 δρομολόγια, προς Κέα, Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Καβάλα, Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Σύρο, Τήνο, Άνδρο και Κάρυστο. Σήμερα αναχωρούν 11 δρομολόγια από το Λαύριο, ενώ την Κυριακή θα γίνουν 10 δρομολόγια, προς τους ίδιους προορισμούς. Σύμφωνα, ωστόσο, με πηγές του Λιμενικού, η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά ήταν μερικώς μειωμένη από την περυσινή, αντίστοιχα, πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ