Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Τέταρτη μεραρχία εισβάλλει στον Λίβανο: Πάνω από 15.000 Ισραηλινοί στρατιώτες στην «περιορισμένη» επιχείρηση

Δημοσιεύθηκε

στις


Οι IDF ανακοίνωσαν πως έστειλαν ακόμη μια μεραρχία – αυτή την φορά εφέδρων – στον Λίβανο για νέο κύκλο επιχειρήσεων: Νεκρός και ο επικεφαλής του αρχηγείου εφοδιασμού της Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.

Οι ΙDF ανακοίνωσαν την Τρίτη πως ξεκίνησαν μια «περιορισμένη, τοπική, στοχευμένη» χερσαία επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ στο δυτικό τμήμα του νότιου Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε μια τέταρτη μεραρχία στο νότιο Λίβανο χθες το βράδυ προκειμένου να ενισχύσει τις χερσαίες επιχειρήσεις τους κατά της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η 146η εφεδρική μεραρχία προστίθεται σε τρεις μόνιμες μεραρχίες του στρατού – την 98η, την 36η και την 91η – που ήδη επιχειρούν στον κεντρικό και ανατολικό τομέα του νότιου Λιβάνου.

Η κίνηση αυτή προσθέτει χιλιάδες στρατιώτες στην χερσαία επίθεση του Ισραήλ, με τον συνολικό αριθμό των στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στο εσωτερικό του Λιβάνου να ξεπερνά πλέον πιθανότατα τους 15.000.

Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν από τη μεραρχία με την εφεδρική ταξιαρχία πεζικού Carmeli και την εφεδρική τεθωρακισμένη ταξιαρχία Iron Fist, με υποστήριξη από το 213ο σύνταγμα πυροβολικού, αναφέρει ο στρατός.

Σημειώνεται πως η ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στο νότιο Λίβανο – που άρχισε στις 30 Σεπτεμβρίου – μέχρι τώρα είχε επικεντρωθεί στην ανατολική πλευρά των συνόρων.

IDF: Νεκρός ακόμη ένας διοικητής στρατηγείου της Χεζμπολάχ

Οι IDF ανακοίνωσαν ακόμη πως ο επικεφαλής του στρατηγείου εφοδιασμού της Χεζμπολάχ, Σουχάιλ Χουσεΐν Χουσεϊνί, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό χθες.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το αρχηγείο που διοικούσε ο Χουσεϊνί επιβλέπει την υλικοτεχνική υποδομή και τον προϋπολογισμό των διαφόρων μονάδων της Χεζμπολάχ, ενώ ο ίδιο ήταν μέλος του Συμβουλίου Τζιχάντ της Χεζμπολάχ -κορυφαίου στρατιωτικού οργάνου της οργάνωσης.

«Ο Χουσεϊνί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις μεταφορές όπλων μεταξύ του Ιράν και της Χεζμπολάχ και ήταν υπεύθυνος για τη διανομή του προηγμένου οπλισμού μεταξύ των μονάδων της Χεζμπολάχ, επιβλέποντας τόσο τη μεταφορά όσο και την κατανομή αυτών των όπλων», αναφέρει ο IDF.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ