Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το 2024 μπήκε παρέα με τον… κορωνοϊό: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – Τι συστήνουν οι ειδικοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού κάνουν λόγο οι ειδικοί, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 229 νέες εισαγωγές κρουσμάτων Covid-19, εκ των οποίων οι 64 ήταν στην Αθήνα. Συνολικά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας 1.395 ασθενείς με covid σε απλές κλίνες και 83 σε ΜΕΘ.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι η κορύφωση των κρουσμάτων δεν έχει έρθει ακόμη αλλά θα δούμε την πλήρη εικόνα του έντονου συγχρωτισμού σε σπίτια, χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης στο τέλος αυτής της εβδομάδας και τις αρχές της επόμενης.

«Έχουμε υπερτριπλασιασμό των ασθενών με κορωνοϊό και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση. Ο κορονοϊός δεν πρόκειται να φύγει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του» τόνισε στην ΕΡΤ ο κ. Μαγιορκίνης.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον Alpha ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή βάσει τα υπολογιστικά μοντέλα που “τρέχουμε” και χρησιμοποιώντας και τα δεδομένα της Επιδημιολογίας Λυμάτων, περιμένουμε να δούμε μια αύξηση των κρουσμάτων μετά από 1-2 εβδομάδες. Δηλαδή θα φτάσουμε σε μια κορύφωση αυτού του κύματος -που έχει ξεκινήσει από τα μέσα Νοεμβρίου- περίπου στις 10 Ιανουαρίου, και μετά θα αρχίσουμε μια σταδιακή ελάττωση των κρουσμάτων».

 

Μ. Παγώνη: «Υπάρχει αύξηση περίπου στο 40% στα νοσοκομεία»

Για το ζήτημα της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, της γρίπης και των ιώσεων, επιβεβαίωσε και η Πρόεδρος του ΕΙΝΕΑΠ, Ματίνα Παγώνη, πως, «υπάρχει αύξηση περίπου στο 40% στα νοσοκομεία», επισημαίνοντας πως, «αυτή είναι η εποχή που ξέρουμε όλοι ότι είναι της έξαρσης των ιώσεων», ενώ συμπλήρωσε ότι, «έχουν αυξηθεί οι θάνατοι και οι εισαγωγές σε απλές και ειδικές κλίνες».

«Η νέα υποπαραλλαγή είναι ήπια, δεν κάνει πυρετό και δεν κάνει πνευμονίες», σημείωσε μιλώντας στην ΑΝΤ1, αναφορικά με τη νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού.

Σε ερώτημα σχετικά με το αν πρέπει να κάνει κάποιος το εμβόλιο της γρίπης ενώ έχει κάποιου είδους αδιαθεσία, είπε ότι, «αν έχεις μία αδιαθεσία, δεν πας να κάνει κανένα εμβόλιο», συμβούλευσε όμως, «ακόμα και τώρα, όσοι έχουν υποκείμενα, να το κάνουν», γιατί η κορύφωση θα συνεχιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ