Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τραγωδία στα Τέμπη: Αγωνία για την εξέλιξη των ερευνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται με αγωνία οι έρευνες αναφορικά με την ανεύρεση όλων των επιβατών που είχαν επιβιβαστεί στο μοιραίο δρομολόγιο της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 με προορισμό από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τους δύο μηχανοδηγούς της εμπορικής αμαξοστοιχίας, μετά το τραγικό δυστύχημα που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης.

Συνολικά, στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν 341 επιβάτες, όπως και άλλα 13 άτομα προσωπικό, δηλαδή στο σύνολο 354 άνθρωποι. Μέχρι το βράδυ, οι έρευνες στράφηκαν στο τρίτο βαγόνι. Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 44 νεκρούς (οι 7 απανθρακωμένοι), 72 τραυματίες (57 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, 6 σε ΜΕΘ) και δεκάδες αγνοούμενους.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα μεγαλώσει, καθώς η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ήταν σφοδρότατη.

Οι 38 νεκροί που ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί είναι κυρίως άτομα ηλικίας από 20 έως 30 ετών. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ειδικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ έκαναν λήψεις DNA από τους συγγενείς, το οποίο παραδόθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία ώστε να γίνει και η ταυτοποίηση των σορών.

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για την εύρεση αγνοούμενων, τον γύρο των social media κάνουν αναρτήσεις φίλων και συγγενών που αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι η φωτιά που ξέσπασε ανέβασε τη θερμοκρασία μέχρι και τους 1.300 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα η διαδικασία αναγνώρισης – ταυτοποίησης των σορών να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

 

Επιχείρηση με γερανούς

Εντωμεταξύ, από το πρωί ξεκίνησαν να επιχειρούν ξανά οι γερανοί στον τόπο του δυστυχήματος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διασώστες ανέφεραν ότι με την βοήθεια των γερανών και των διασωστών θα γίνει προσπάθεια να κοπεί σε κομμάτια το βαγόνι για να έχουν καλύτερη πρόσβαση.

«Εκτιμούμε ότι θα υπάρχουν τρία ακόμη θύματα εντός του βαγονιού, αλλά είναι εκτίμηση αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ίσως δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί σήμερα η αποστολή.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ