Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τραγωδία στα Τέμπη: Απολογούνται την επόμενη εβδομάδα οι σταθμάρχες

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα πήραν από τον εφέτη ανακριτή ο συμβασιούχος σταθμάρχης και ο δεύτερος σταθμάρχης που ήταν βάρδια το απόγευμα πριν από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και φέρονται να εγκατέλειψαν νωρίτερα το πόστο τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου, ενώ ο αρχαιότερος σταθμάρχης την Τρίτη, 28 Μαρτίου.

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να απολογηθεί και ο επιθεωρητής.

Πρόκειται για τον έναν σταθμάρχη που εργάζεται με σύμβαση αορίστου και έναν που εργάζεται με σύμβαση έργου οι οποίοι ζήτησαν την προθεσμία, προκειμένου να προλάβουν να ενημερωθούν οι συνήγοροί τους για τα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης όμως προέκυψε ότι τουλάχιστον από τις 22:30 όπως αναγράφεται στο βιβλίο παράδοσης παραλαβής -μετά τη διόρθωση με μπλάνκο -είχαν αφήσει μόνο του τον σταθμάρχη να διαχειριστεί δρομολόγια με εκατοντάδες επιβάτες και με εμπειρία μόλις ενός μήνα.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος και για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ