Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τραγωδία στα Τέμπη: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης – Τι είπε στην απολογία του

Δημοσιεύθηκε

στις

Μαραθώνια ήταν η απολογία του σταθμάρχη ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την μετωπική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης που ήταν βάρδια το μοιραίο βράδυ που σημειώθηκε η τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς απολογήθηκε χθες για περισσότερες από 7 ώρες προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, στρέφεται τώρα σε όσα κατέθεσε ο Σταθμάρχης στις ανακριτικές Αρχές, στη σκιά των νέων ντοκουμέντων που είδαν χθες στη δημοσιότητα, αποδεικνύοντας πως ο 59χρονος δεν είχε αντιληφθεί το λάθος του, αφήνοντας τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους, με τραγικό δυστυχώς τρόπο. «Με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέος. Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών» επιβεβαίωσε αναφορικά με την υπόθεση και ο δικηγόρος του Σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης, συμπληρώνοντας πως «δυστυχώς τώρα αρχίζουν όλα».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, «ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι». Ακόμη, διευκρίνισε πως «ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε γλένταγε. Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του» και υπογράμμισε ότι ο 59χρονος είναι σε τραγική κατάσταση. Σημειωτέον ότι ο συνήγορος ενός πολυτραυματία, Γιώργος Μπαρτζιώκης ισχυρίστηκε στον ΑΝΤ1, πως «από τις 6-7 το απόγευμα γινόταν ένα είδος πάρτι στον σιδηροδρομικό σταθμό, με προμήθεια διαφόρων ποτών από τη διπλανή καφετέρια». «Όλοι οι θαμώνες τις καφετέριας θα πρέπει να πάνε στην αστυνομική διεύθυνση για να καταθέσουν τι έχουνε δει τις επίμαχες ώρες για τη μουσική και την οχλαγωγία», σημείωσε ο κ. Μπαρτζωκης, ενώ πρόσθεσε ότι πιστεύει πως «θα ανοίξουν τα στόματα και θα μιλήσουν πάρα πολλοί για το τι έγινε εκείνη τη βραδιά στο σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας». «Είναι σημαντικό ότι υπήρχαν πολλοί θαμώνες, η συγκεκριμένη καφετέρια δεν διαθέτει μουσική και σερβίρει μόνο καφέ», κατέληξε.

Η Πυροσβεστική έχει σχεδόν ολοκληρώσει το μακάβριο και δύσκολο έργο της στον τόπο του δυστυχήματος, καθώς έχουν απομακρυνθεί τα βαγόνια, τα συντρίμμια και τα ευρήματα. Τις επόμενες ώρες, μόλις ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών, αναμένεται να ολοκληρωθεί ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ