Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Χατζηδάκης: “Και να μην υπήρχε το IRIS, θα έπρεπε να το εφεύρουμε!”

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την ενεργοποίηση του IRIS από τους ελεύθερους επαγγελματίες κάνει λόγο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, με νέα ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα social media.

“To ΙRIS είναι διπλή ευκαιρία για αυτούς που δεν θέλουν να πληρώνουν προμήθειες στις τράπεζες! Και αυτό για τον απλό πολίτη η υπηρεσία είναι χωρίς προμήθειες, για συναλλαγές μέχρι 500 ευρώ την ημέρα, εύκολα, μέσω του κινητού τηλεφώνου”, αναφέρει συγκεκριμένα ο υπουργός.

“Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, έχει ελάχιστες τραπεζικές προμήθειες σε σχέση με τα POS. Το κράτος έχει καταστήσει υποχρεωτικό το IRIS για τους επαγγελματίες, για να διευκολύνονται όλοι. Η προθεσμία σύνδεσης είναι 2 Σεπτεμβρίου. Και να μην υπήρχε, θα έπρεπε να το εφεύρουμε!” προσθέτει.

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες άμεσων πληρωμών αποτελούν μια πολύ χρήσιμη λύση προκειμένου οι πολίτες να μην καταβάλουν καθόλου προμήθειες για ηλεκτρονικές συναλλαγές και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώνουν κατά μέσο όρο 50% χαμηλότερες προμήθειες συγκριτικά με συναλλαγές με χρήση POS.

Η μόνη διαθέσιμη υπηρεσία άμεσων πληρωμών μέχρι σήμερα, το IRIS, διαδίδεται ταχύτατα ως μέθοδος πληρωμής στην Ελλάδα. Η διαδικασία σύνδεσης είναι εξαιρετικά απλή και μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον ελεύθερο επαγγελματία μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ