Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πάρνηθα: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι το απόγευμα του Σαββάτου η φωτιά στην Πάρνηθα: Παραμένουν «διάσπαρτες εστίες που θα δουλευτούν όλο το βράδυ».

Μετά από 2,5 ώρες από την εκδήλωση της, η φωτιά στην Πάρνηθα δεν έχει ενεργό μέτωπο, δήλωσε λίγο πριν τις 18:30 σε έκτακτη παρέμβασή του ο υπουργός Διαχείρισης Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας.

Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες εστίες που θα «δουλευτούν όλο το βράδυ», τόνισε υπενθυμίζοντας πως στην περιοχή πνέουν άνεμοι 9 μποφόρ.

Ο υπουργός ευχαρίστησε παράλληλα τους πυροσβέστες για την «συγκλονική» τους προσπάθεια.

Σημειώνεται πως μία ώρα νωρίτερα είχαμε τα πρώτα καλά νέα από την πυρκαγιά, με την πυροσβεστική να πετυχαίνει να ανακόψει την τρομακτική πορεία προς τα άκαυτα.

Καθοριστικοί παράγοντες για τη θετική αυτή εξέλιξη φαίνεται πως υπήρξαν η χαμηλή βλάστηση της περιοχής, αλλά και η έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής. Σημειώνεται πως νωρίτερα το μέτωπο είχε σπάσει στα δύο. Το ένα μέτωπο έκαιγε γύρω από την περιοχή του Αγίου Μερκουρίου και το άλλο στη περιοχή Κατσιμίδι – οπου ξέσπασε λίγο πριν τις 15:00 η φωτιά.

Η Πυροσβεστική ξεκαθαρίζει πως για την ώρα δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για οριοθέτηση της φωτιάς, ενώ υπάρχει πάντα ανησυχία για νέες αναζοπυρώσεις.

Η στρατηγική των Αρχών είναι για όση ώρα μπορούν να επιχειρούν ακόμη τα εναέρια μέσα – δηλαδή μέχρι τη δύση του ηλίου – αυτά να «χτυπούν» τις φλογές στην περιφέρεια της πυρκαγιάς, προκειμένου αργότερα να συνεχίσουν το έργο στις μικρότερες εστίες τα πεζοπόρα τμήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ