Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Χωρίς ρεύμα παραμένουν περιοχές σε Βόρεια και Ανατολικά Προάστια

Δημοσιεύθηκε

στις

Θυμίζοντας εποχές… “Μήδειας”, η κακοκαιρία “Ελπίδα” είχε κι αυτή σαν αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα για πάρα πολλές ώρες περιοχές τόσο στα Βόρεια όσο και στα Ανατολικά της Αττικής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης μίλησε στην ΕΡΤ για τα σημαντικά προβλήματα που παρατηρούνται στην ηλεκτροδότηση στην Αττική σε πάνω από 25 περιοχές εξαιτίας της κακοκαιρίας στο πέρασμα της οποία έπεσαν πολλά δέντρα πάνω στα καλώδια. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα. Έχουμε πάνω από 5.000 βλάβες σε όλη την Αττική, σε αρκετές γραμμές ηλεκτροδότησης. Έχουμε σοβαρά προβλήματα και οι ελάχιστοι τεχνικοί που είμαστε, προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις βλάβες», δήλωσε ο κ. Μανιάτης.

«Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι τα σημεία πρόσβασης. Δεν είναι ανοιχτοί οι δρόμοι και δεν μπορούμε να φτάσουμε εγκαίρως στα σημεία. Χρειαζόμαστε πάνω από τρεις και τέσσερις ώρες για να προσεγγίσουμε σημεία που σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόταν μία ώρα. Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το να μην έχει ρεύμα ο κόσμος και να παγώνει», ανέφερε στην ΕΡΤ. Οπως είπε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, όλοι οι τεχνικοί είναι στο δρόμο και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

 

Πού συναντώνται προβλήματα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τον ΔΕΔΔΗΕ, δίχως ρεύμα είναι περιοχές σε Χαλάνδρι, Μαρούσι, Ψυχικό, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο, Πεύκη, Κερατέα, Καλύβια, Κορωπί, Παλλήνη, Πικέρμι, Ντράφι, Γραμματικό, Μαραθώνα, Αλεποχώρι, Πόρτο Γερμενό, Βύρωνα, Καρέα, Γλυφάδα, Βούλα, Ν. Σμύρνη, ‘Αλιμο, Σαλαμίνα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι και στην Εύβοια, όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών, τα συνεργεία προσπαθούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο Δίκτυο σε οικισμούς στην περιοχή των Ψαχνών, στην Κάρυστο, αλλά και στη Βόρεια Εύβοια.

 

[Με πληροφορίες από protpthema.gr και iefimerida.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ