Ειδήσεις
Όλες οι εξελίξεις στα μέτωπα της φωτιάς

Συνεχίζουν να καίνε οι φωτιές στη Δυτική Αττική και το Λουτράκι, έχοντας πάρει μεγάλες διαστάσεις και να καταστρέφοντας σπίτια και φυσικό περιβάλλον στο πέρασμά τους.
Στα Δερβενοχώρια, η φωτιά, που κατά τη διάρκεια της νύχτας κατευθύνθηκε προς Βλυχάδα, συνεχίζει να καίει, καθώς, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται, οι πυροσβέστες είναι αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις και αλλαγές κατεύθυνσης.
Πάντως, τόσο στη Βλυχάδα (στο ύψος της η οποίας έχει κοπεί η Εθνική Οδός) όσο στη Μάνδρα και στη Νέα Ζωή η φωτιά είναι σε ύφεση.
Στο νοτιοδυτικό μέτωπο της φωτιάς, έχει περάσει το Γοργοεπήκοο, ωστόσο δεν απειλείται το μοναστήρι. Η φωτιά φέρεται να κατευθύνεται προς Καντήλι-Μέγαρα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να ανακόψουν την πορεία της στο Καντήλι.
Το νοτιοανατολικό μέτωπο της φωτιάς καίει πάνω από τα διόδια Ασπροπύργου, ενώ το μέτωπο προς ΕΥΔΑΠ φαίνεται πως θα ελεγχθεί.
Στο βορειοδυτικό μέτωπο της φωτιάς, σε Αγία Σωτήρα και Οινόη, η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά οι φλόγες δεν έχουν περάσει στους οικισμούς. Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στα βορειοανατολικά, προς το χωριό Στεφάνη, όπου η φωτιά δεν έχει δυναμική και φαίνεται να αντιμετωπίζεται.
Επιχειρούν δύο S-64, ένα ΑΒ-214, τρεις τράκτορες, δύο CL-415 και ένα ΒΚ-117 συντονιστικό.
Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι
Μεγάλη είναι η ανησυχία και για το Λουτράκι, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν τεράστια μάχη κατά τη διάρκεια της νύχτας και κατάφεραν να μην περάσει η πυρκαγιά κάτω από την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου. Παράλληλα, η Πυροσβεστική κατάφερε να κρατήσει τη φωτιά σε απόσταση ασφαλείας από τα διυλιστήρια, ενώ παραμένει σε επιφυλακή, καθώς ο κίνδυνος δεν έχει περάσει.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στη Motor Οil η πυρκαγιά βρίσκεται στα 400 μέτρα πάνω από την Εθνική Οδό, όπου επιχειρούν δύο S-64 και δύο Καναντέρ L415.
Η εκτίμηση των αρμόδιων πηγών είναι ότι δεν κινδυνεύει η Motor Οil, ενώ η προσπάθεια επικεντρώνονται στο να μην πλησιάσει την Εθνική Οδό.
Ανησυχία για την πυρκαγιά στη Ρόδο
Πολύ δύσκολη είναι και η κατάσταση στη Ρόδο, όπου δίνεται μάχη προκειμένου η φωτιά, που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Έμπωνα, να ελεγχθεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.
Η πυρκαγιά κατευθύνεται νοτιοανατολικά, έχει μπει σε χαράδρα, έχουν ανοίξει ζώνες και την περιμένουν. Επιχειρούν τρία air tractors, ένα Mi-8 και ένα Σινούκ.
[banner id=”143729″]
[Πηγή: iefimerida.gr]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ