Connect with us

Κεντρικό Θέμα

25η Μαρτίου 2025: Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις

Published

on

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός της 25ης Μαρτίου και τι θα γίνει με τις παρελάσεις, η πρόγνωση των μετεωρολόγων.

Η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου είναι μια ξεχωριστή μέρα με άπαντες να θέλουν να μάθουν πώς θα είναι οι καιρικές συνθήκες ώστε να μπορέσουν να απολαύσουν την μαθητική παρέλαση αλλά και την εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση στην «καρδιά» της Αθήνας. Ο καιρός όπως όλα δείχνουν φέρνει καλά μαντάτα καθώς μετά την «βουτιά» του υδραργύρου και τις βροχές που έφερε η διαταραχή που έπληξε την χώρα στα μέσα της εβδομάδας, ο Μάρτης μας αποχαιρετά με υψηλές θερμοκρασίες, η αφρικανική σκόνη επιστρέφει ενώ δεν θα απουσιάσουν και οι παρωδικές μικρής διάρκειας λασποβροχές.

Η πρόγνωση Τσατραφύλλια για τον καιρό των παρελάσεων

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια «οι βροχές από Κυριακή μέχρι την Τετάρτη θα είναι λασποβροχές και θα απασχολήσουν κυρίως τη δυτική και βόρεια Ελλάδα πρωτίστως και δευτερευόντως τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο (κεντρικό -βόρειο)». Ειδικά, δε, για τις παρελάσεις στην Αθήνα (στις 24 Μαρτίου) και τη Θεσσαλονίκη (στις 25 Μαρτίου) ο μετεωρολόγος του Alpha επισημαίνει ότι «ανήμερα της Εθνικής μας εορτής περιμένουμε λασποβροχές στη Θεσσαλονίκη και λασποψιχάλες στην Αθήνα. Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα 24/3 θα γίνει με συννεφιά».

Όπως σημειώνει αναλυτικά στην πρόγνωση του «η θερμοκρασία θα ανέβει τις επόμενες ημέρες και θα μαλακώσει ο καιρός με τον υδράργυρο να αγγίζει και να ξεπερνά τους 20 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές.Σταδιακά θα υποχωρήσει και το κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Επικρατέστεροι άνεμοι μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα είναι οι νοτιάδες οι οποίοι την Κυριακή 23/3 και και τη Δευτέρα θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη. Επίσης οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για μεταφορά Σαχαριανής σκόνης από την Κυριακή και μετά.(ήπιες συγκεντρώσεις). Τέλος οι βροχές που θα εκδηλωθούν από την Κυριακή μέχρι την Τετάρτη θα είναι λασποβροχές και θα απασχολήσουν κυρίως τη δυτική και βόρεια Ελλάδα πρωτίστως και δευτερευόντος τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο (κεντρικό -βόρειο).Ανήμερα της Εθνικής μας εορτής περιμένουμε λασποβροχές στη Θεσσαλονίκη και λασποψιχάλες την Αθήνα. Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα 24/3 θα γίνει με συννεφιά.»

 

 

Με τοπικές λασποβροχές και σκόνη οι παρελάσεις την Τρίτη 25η Μαρτίου

Στο ίδιο μήκος και η πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Χρυσόστομου Παρανού, που κάνει λόγο για ένα καιρό με βασικά του στοιχεία τις λασποβροχές και την αφρικανική σκόνη. Όπως σημειώνει καθόλη τη διάρκεια της μέρας της εθνικής εορτής θα έχουμε νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από νότιες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σάκης Αρναούτογλου: «Με σκόνη και υγρασία οι παρελάσεις»

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου «Από τη Δευτέρα το βράδυ και προς την 25η Μαρτίου υπάρχουν ενδείξεις σε δυτική Ελλάδα, Επτάνησα, Θεσσαλία για βροχές και συγκεκριμένα λασποβροχές. Ίσως υπάρξει κάποιο πρόβλημα στον απόπλου από τα Επτάνησα στην ενδοχώρα καθώς αναμένονται άνεμοι έως και 9 μποφόρ. Και την Τρίτη θα είναι ένας καιρός με σκόνη, σύννεφα και υγρασία και υπάρχει και πιθανότητα για κάποιες βροχές.Ο καιρός θα μαλακώσει πολύ με ανοιξιάτικο καιρό από το Σάββατο.»

Αντίστοιχα, ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι την ημέρα της εθνικής επετείου θα επικρατήσουν νεφώσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, συνοδευόμενες από τοπικές βροχές σε δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20-22°C, ενώ οι νοτιάδες, που θα μεταφέρουν αφρικανική σκόνη, θα πνέουν με ένταση 7-8 μποφόρ.

Τέλος, στην Αθήνα, κατά την διάρκεια της μαθητικής παρέλασης την Δευτέρα 24 Μαρτίου, ο καιρός θα είναι αίθριος, θα έχει αραιή συννεφιά και οι άνεμοι θα πνέουν έως 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 21 βαθμούς. Την επόμενη μέρα, δηλαδή την Τρίτη, κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος. Ωστόσο, σύμφωνα με το meteo.gr δεν προβλέπεται βροχή. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 22 βαθμούς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ