Connect with us

Κεντρικό Θέμα

Fuel pass ήταν και πάει: Η κυβέρνηση βάζει το επίδομα καυσίμων στο… χρονοντούλαπο

Published

on

Ταφόπλακα βάζει η κυβέρνηση στο fuel pass 3 καθώς όπως αποκάλυψε σήμερα σε πρωινή εκπομπή o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης «το πρόβλημα δεν είναι το πετρέλαιο αλλά το φυσικό αέριο».

Στο πάγο βάζει η κυβέρνηση το fuel pass 3 καθώς, όπως είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναμένεται αποκλιμάκωση των τιμών καυσίμων.

Τόνισε πως το πρόβλημα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι η έλλειψη φυσικού αερίου και όχι η έλλειψη πετρελαίου. Άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην δοθεί ο 3ος κύκλος του επιδόματος καυσίμων.

Παράλληλα, από όσα πάλι άφησε να εννοηθούν, η κυβέρνηση δεν θα προκρίνει την λύση των φθηνών εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς όπως τόνισε «και η Γερμανία εγκατέλειψε τη λύση αυτή».

Το είχε αφήσει ορθάνοιχτο ο Σκέρτσος

Για το επίδομα θέρμανσης μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, παρέπεμψε στις ανακοινώσεις, που θα γίνουν από τον πρωθυπουργό και οι οποίες «θα ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις που προκαλεί ο φετινός χειμώνας». Ενώ για το ‘fuel pass 3’, διαπίστωσε αποκλιμάκωση στις τιμές, ως εκ τούτου «αξιολογούμε αν θα υπάρξει ενίσχυση».

Κληθείς να σχολιάσει την πληροφορία της εφημερίδας «Τα Νέα», στο σημερινό της φύλλο, για έκτακτη ενίσχυση 300 ευρώ για τρόφιμα σε ένα εκατ. πολίτες, ο ‘Α. Σκέρτσος τόνισε: «Έχουμε αποδείξει – το κάναμε και την άνοιξη – ότι όποιο μέρισμα ανάπτυξης έρχεται, αυτό επιστρέφεται στην κοινωνία και τους πιο ευάλωτους». Ταυτοχρόνως δε, περιέγραψε το οικονομικό «έδαφος» που επιτρέπει τη δημιουργία τέτοιων μερισμάτων:

«Η Ελλάδα είναι μέσα στις ευρωπαϊκές χώρες που σημειώνουν υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από το αναμενόμενο χάρη στην πορεία του τουρισμού και τις πολύ υψηλές επενδύσεις -σημειώνουμε ιστορικό ρεκόρ 20ετίας στις ξένες άμεσες επενδύσεις και τις ελληνικές επενδύσεις. Έχουμε ένα πολύ δυνατό πακέτο Δημοσίων Επενδύσεων, που ετησίως θα προσθέτει 14 δισ. επενδύσεις, άρα ρευστότητα στην αγορά. Συνεπώς, η ελληνική οικονομία είναι πολύ πιο θωρακισμένη σε σχέση με παλαιότερες περιόδους», συμπέρανε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ