Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Γιορτή Τσικουδιάς στο Χαϊδάρι

Δημοσιεύθηκε

στις


Η «Εστία Κρητών Χαϊδαρίου» αντάμωσε με το λαό του Χαϊδαρίου στην πλατεία Δημαρχείου – στην γιορτή Τσικουδιάς 2015, παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα στη μουσική, στους χορούς και σε παραδοσιακό εδέσματα και ποτά της Κρήτης.
Ένα αφιέρωμα που έχει γίνει παράδοση 31 χρόνια τώρα, με τη συνεργασία του Δήμου και αγκαλιάζεται από ολοένα και περισσότερο κόσμο.  
Ένα θέαμα που συνδύασε την κρητική παραδοσιακή μουσική και το χορό με το τραγούδι, προβάλλοντας με αγάπη στοιχεία της παράδοσης που συνεχίζουν να συγκινούν και να εκφράζουν τους Κρητικούς.
Ο πρόεδρος του εθνικοτοπικού συλλόγου Γιώργος Συριανόγλου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στην γιορτή και τόνισε ότι η συνέχιση της παράδοσης μέσα από την συλλογικότητα και την συμμετοχή στις δραστηριότητες του συλλόγου, θα πρέπει να αγκαλιαστεί από πολύ περισσότερους.
Από την μεριά του, ο Δήμαρχος της πόλης, Μιχάλης Σελέκος, επεσήμανε ότι  η ενεργητική συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα μέσα από τους συλλόγους προωθεί την συλλογικότητα, την δράση, την ανιδιοτέλεια, την έμπνευση. Δίνει δύναμη στο να κινητοποιείται και να αντιμετωπίζει ο κόσμο, την δύσκολη πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.
Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ και τις δύο μέρες, με τον κόσμο να ξεδίνει λίγο από τις έγνοιες, με κρητικούς χορούς και τραγούδια.
Συμμετείχαν τα χορευτικά της Εστίας Κρητών Χαϊδαρίου και πολλά μουσικά συγκροτήματα. Ενώ παράλληλα λειτουργούσε παραδοσιακό Αποστακτήριο Τσικουδιάς, όπου παρακολουθούσες και μάθαινες την διαδικασία παραγωγής του παραδοσιακού ποτού της Κρήτης.
Τέλος, καλαίσθητα περίπτερα που ήταν πλαισιωμένα με μέλη του συλλόγου, προσέφεραν παραδοσιακά εδέσματα και άφθονη τσικουδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ