Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δραματικές ώρες στα Κρέστενα Ηλείας με τρία μέτωπα – Ελπίδες στη φωτιά της Δαδιάς Έβρου λόγω βροχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Τρία είναι τα πύρινα μέτωπα στα Κρέστενα Ηλείας, όπου μεταβαίνει εκτάκτως ο Τάκης Θεοδωρικάκος – Σε εξέλιξη είναι και οι φωτιές σε Δαδιά Έβρου και Λέσβο.

Στα Κρέστενα η πυρκαγιά κινείται νότια νοτιοανατολικά προς Σμέρνα και Γρύλλο, και Σκιλλουντία σε τρία πύρινα μέτωπα.

Προς Γρύλλο, το μέτωπο δεν ανησυχεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την ώρα, προς Σμέρνα έχουν γίνει χωματουργικά και αντιμετωπίζουν τη φωτιά με επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα, και προς Σκιλλουντία ετοιμάζουν τη γραμμή άμυνας με χωματουργικά.

Επιχειρούν στο σημείο δύο ελικόπτερα Erickson, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη CL215 και δύο τράκτορες.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μεταβαίνει εκτάκτως στα Κρέστενα όπου στις 11:00 θα πάει στο Δημαρχείο και στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Η εικόνα στη φωτιά της Λέσβου

Στην πυρκαγιά της Λέσβου οι πυροσβεστικές δυνάμεις πάνε καλά. Η προσπάθεια εστιάζει στα ανατολικά μετά το χωριό Σταύρος, όπου επιχειρούν επίγειες, πεζοπόρα και εναέρια.

Στην περιοχή επιχειρούν ένα Mi82, τράκτορες και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL. Η εκτίμηση των Αρχών είναι ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Ελπίδες λόγω… βροχής για τη φωτιά της Δαδιάς

Όσον αφορά την πυρκαγιά της Δαδιάς, τα πράγματα εξελίσσονται καλά στα βορειοανατολικά προς Λυκόφως, στα βορειοδυτικά προς Δαδιά και στα δυτικά.

Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει νοτιοδυτικά, στο πυκνό δάσος πριν από την Α1.

Πριν από λίγο άρχισε να βρέχει στην περιοχή, στοιχείο που κάνει τις Αρχές να αισιοδοξούν ότι θα περιοριστεί σύντομα η μεγάλη φωτιά.

Στη Δαδιά, το συντονιστικό ελικόπτερο έδωσε το πράσινο φως και έχουν ξεκινήσει ένα ρίψεις νερού από αέρος ένα Mi8 και δύο τράκτορες.

Στη Δαδιά, ο υπουργός υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, που παραμένει με το κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή, έχει σύσκεψη στις 09:00 με τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη/Αντιπεφερειάρχη, την επιτελική ομάδα του Πυροσβεστικού Σώματος, τις δασικές υπηρεσίες, την ΕΛΑΣ και τον Στρατό.

Πυρκαγιές σε Κασσάνδρα, Σιθωνία, Σκύδρα και Έδεσσα

Στο μεταξύ, δύο πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα στην Κασσάνδρα και μια πυρκαγιά στη Σιθωνία. Έχουν επέμβει επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και στις τρεις φωτιές.

Πυρκαγιές επίσης έχουν εκδηλωθεί σε Σκύδρα και Έδεσσα, όπου επίσης έχουν επέμβει επίγειες δυνάμεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ