Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εκπαιδευτικά προγράμματα για υποψήφιους θετούς και ανάδοχους γονείς από την Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συμμετέχει ενεργά, στην οργάνωση και διεξαγωγή προγραμμάτων εκπαίδευσης για τους υποψήφιους θετούς και ανάδοχους γονείς.

Τα προγράμματα τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, απευθύνονται στους υποψήφιους θετούς και ανάδοχους γονείς που έχουν κριθεί κατάλληλοι από τον Φορέα Εποπτείας και έχουν εγγραφεί στο Ειδικό Μητρώο Υποψήφιων Θετών ή Ανάδοχων γονέων αντίστοιχα.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 11, 12 και 13/5/2020. Τελικός στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι η δημιουργία ενός σώματος επαγγελματιών – εκπαιδευτών οι οποίοι θα εκπαιδεύουν τους υποψήφιους θετούς και ανάδοχους γονείς, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη Νομοθεσία. Η εκπαίδευση των γονέων ολοκληρώνεται εντός δύο μηνών.

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη των σχετικών προγραμμάτων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει: «Η έναρξη, αλλά και η συνέχιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αυτών αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τον τελικό στόχο, ο οποίος είναι η οικογενειακή αποκατάσταση κάθε παιδιού που στερείται – μόνιμα ή προσωρινά – βιολογικού περιβάλλοντος. Εργαζόμαστε συστηματικά για την ανάδειξη και προώθηση της Υιοθεσίας και Αναδοχής. Σε συνεργασία με τα διοικητικά στελέχη της Περιφέρειας, τα συναρμόδια Υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να βελτιωθεί η σχετική διαδικασία».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ