Κοινωνία
Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο για τους δικαιούχους – Ποιο το ύψος του voucher

Η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022 θα τρέξει μέσω απόσυρσης. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποσύρουν την παλιά και ενεργοβόρα συσκευή τους παίρνοντας ως αντάλλαγμα έκπτωση που μπορεί να φτάσει και το 40% για την αγορά νέου τύπου συσκευής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πρόγραμμα θα τρέξει μετά το Πάσχα και δικαιούχοι θα είναι όλοι οι πολίτες. Όπως είπε προ ημερών ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δικαιούχοι θα είναι όλοι αλλά θα υπάρχουν κάποια κριτήρια προτεραιοποίησης των δικαιούχων.
Όπως τονίσαμε και παραπάνω, βασικό κριτήριο για όλους θα είναι η απόσυρση της παλιάς ενεργοβόρας συσκευής. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ψυγεία – καταψύκτες και κλιματιστικά ενώ στο τραπέζι είναι να συμπεριληφθούν και οι φούρνοι οι οποίοι αποδεδειγμένα αποτελούν τις πιο ενεργοβόρες συσκευές.
Ωστόσο, στην κορυφή το υπουργείο βάζει τα κλιματιστικά καθώς, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, και τις μέρες καύσωνα, το δίκτυο υπερφορτώνει επικίνδυνα με τον κίνδυνο ενός black out να είναι μεγάλος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιδότηση θα καλύπτει το 30-40% του κόστους για την αντικατάσταση των συσκευών. Αυτό σημαίνει πως για την αγορά ενός ψυγείου αξίας 600 ευρώ, θα δίνεται voucher αξίας 180 – 240 ευρώ.
Εξάλλου, εξετάζεται να υπάρχει προτεραιότητα στις πιο παλαιές και ενεργοβόρες συσκευές, έναντι νεότερων (πχ. 10-15ετίας), ωστόσο δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024