Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Με το βλέμμα στο Πάσχα η Επιτροπή των Ειδικών – Ποια μέτρα πάνε για χαλάρωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ώρα που πολλές χώρες της Ευρώπης, μία μετά την άλλη αίρουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, κηρύσσοντας (ή θέλοντας να δώσουν) ένα «άτυπο» τέλος στην πανδημία, η Ελλάδα αρχίζει να ευθυγραμμίζεται -αν και με πιο αργά βήματα ελέω των υψηλών σκληρών δεικτών όπως αυτοί προκύπτουν καθημερινά από τις επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ- προς αυτή την κατεύθυνση.

Πάντως, οι ειδικοί δείχνουν να αισιοδοξούν και ετοιμάζονται να εξετάσουν τα επόμενα βήματα προς την επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς διακρίνεται μια αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας.

Ετσι, κατά τη συνεδρίαση της προσεχούς Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προσανατολίζεται σε νέα χαλάρωση μέτρων στην εστίαση, στη διασκέδαση και στα γήπεδα, ενώ θα εξεταστεί εκ νέου και το τι θα συμβεί με τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Εκείνο, πάντως, που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η οποιαδήποτε χαλάρωση θα αφορά κυρίως στους εμβολιασμένους πολίτες.

Συγκεκριμένα, τα βήματα που εξετάζει σε αυτή τη φάση η Επιτροπή Ειδικών, σύμφωνα με ρεοπρτάζ του ΣΚΑΪ, είναι τα εξής:

  • στο να επιτρέπονται οι όρθιοι σε εστίαση και διασκέδαση,
  • στο να πραγματοποιηθούν κάποιες καρναβαλικές εκδηλώσεις, όχι όμως παρελάσεις (το πρωτόκολλο είναι κάτι που θα συζητηθεί) και
  • στην αύξηση της πληρότητας των γηπέδων κατά περιπτώσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, όλα τα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να αρθούν για τους εμβολιασμένους μέχρι το τέλος Μαρτίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ