Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Κοσμοσυρροή για την πίτα των Ινεπολιτών

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Σωματείο των Απανταχού Ινεπολιτών – Κασταμονιτών πραγματοποίησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του προσφάτως στην αίθουσα τελετών του Σωματείου. Πρωτοφανές, για τα χρονικά του Σωματείου, πλήθος κόσμου πλαισίωσε την εκδήλωση σε μία αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη, με πολλούς όρθιους μέσα και έξω από αυτήν.

Η εκδήλωση άνοιξε με την παρουσίαση των επισήμων από την Γραμματέα του Σωματείου κ. Λ. Σπανοπούλου. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ηλιού  έδωσε τις ευχές του  και έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.
Ολες οι εκδηλώσεις, όπως είπε, γίνονται σε μια περίοδο οικονομικής και πολιτιστικής κρίσης, και ειδικά για τους συλλόγους που έχουν ιδιόκτητα κτίρια το πρόβλημα των χαρατσιών και των δημοτικών τελών είναι μεγάλο. Ζήτησε δε από τον Δήμαρχο και τους αρχηγούς των παρατάξεων να λύσουν αυτό το οικονομικό πρόβλημα με κοινή απόφαση. Ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης από την πλευρα του νημέρωσε όλους ότι στο τελευταίο Δ.Σ αποφασίσθηκε η μείωση των Δημοτικών τελών κατά 50% στους Συλλόγους με ιδιόκτητα κτίρια.

Βράβευση γιατρού
Το σωματείο βράβευσε φέτος  έναν επιστήμονα γιατρό τον κ. Β. Ξανθόπουλο “που τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη προσφέρει με τις γνώσεις του έργο εθελοντικό με ανιδιοτέλεια στους κατοίκους της πόλης μας και όχι μόνο τιμώντας την έννοια της λέξης Ανθρωπος” όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο κ. Ηλιού.
Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Κώστας Μανιάτης παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον τιμώμενο που φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε το Σωματείο αλλά και τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του στο έργο του τονίζοντας ιδιαίτερα τον ρόλο της μητέρας του, η οποία ήταν παρούσα στην απονομή.
Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της πίτας από όλους τους επισήμους με τις καθιερωμένες ευχές. Η χορωδία των Φίλων της μουσικής Νέας Ιωνίας υπό την διεύθυνση της κ. Τσεκούρα ταξίδεψε το κοινό με τις μαγικές μελωδίες και τις υπέροχες φωνές με παραδοσιακά κάλαντα και μικρασιάτικα τραγούδια. Οι παρευρισκόμενοι ομως ξεσηκώθηκαν όταν στην εξέδρα ανέβηκε το χορευτικό του Σωματείου υπό την διεύθυνση της δασκάλας κ. Μαρίας Μπελεφάντη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός του Αντιπεριφεριάρχη και του Δημάρχου, οι πρόεδροι των δημοτικών παρατάξεων ¨Δημιουργία – Αλληλεγγύη ¨ κ. Μανούρης, Π.Α.Κ κ. Χατζησαββίδης, Ελπίδα για την Νέα Ιωνία κ.Τσοπανίδης Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι  καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ