Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

“«Μαέστρος» στην ενίσχυση και του τουρισμού”, του Φώτη Καρύδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο του Φώτη Καρύδα, Δημοσιογράφου και Πολιτευτή Βορείου Τομέα Ν.Δ. στο Χ-τύπο

Οφέλη ακόμη και για τον τομέα του τουρισμού της χώρας αναμένεται να έχει η σειρά «Maestro» που προβάλλεται μέσω της πλατφόρμας Netflix, λόγω της παγκόσμιας απήχησής της.

Η σειρά που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, τυγχάνει ανάλογης αναγνώρισης και προτίμησης και διεθνώς, αφού, από τις 17 του μήνα είναι παγκόσμια διαθέσιμη μέσω της streaming πλατφόρμας του Netflix.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μόλις τρεις ημέρες μετά την ένταξή της στην πλατφόρμα κατάφερε να πλασαριστεί στην κορυφαία δεκάδα των δημοφιλέστερων τηλεοπτικών σειρών.

Πρόκειται για μια ιστορία με σημαντικά κοινωνικά μηνύματα καθώς καταπιάνεται με τα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας, τον ρατσισμό και την ομοφοβία. Τα γυρίσματα έγιναν στους Παξούς και στην Κέρκυρα και έτσι οι μαγικές εικόνες των ελληνικών αυτών νησιών ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει σε ανάλυση του το πρακτορείου Bloomberg, όσο πιο επιτυχημένη είναι εισπρακτικά μία κινηματογραφική ταινία ή σειρά τόσο πιο ωφελημένο αποδεικνύεται και το μέρος που γυρίστηκε.
Με άλλα λόγια, ο κλάδος του τουρισμού της χώρας μας θα ωφεληθεί σημαντικά από την παγκόσμια προβολή του «Maestro» μέσω της πλατφόρμας Netflix.

Ήδη οι θεατές παγκοσμίως δηλώνουν στο Twitter πως αυτή η ιστορία αγάπης τούς έχει καθηλώσει, όπως και τα υπόλοιπα κοινωνικά θέματα που θίγει η σειρά.

Μάλιστα, κάποιοι από τους λάτρεις της σειράς δηλώνουν πως ήδη σκέφτονται να εγκατασταθούν σε κάποιο ελληνικό νησί, καθώς ψάχνουν αυτά τα ειδυλλιακά τοπία που προβάλλονται στις οθόνες τους.

O Co-CEO της συνδρομητικής πλατφόρμας Τεντ Σαράντος βρέθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό το καλοκαίρι και στήριξε ανοιχτά την προσπάθεια που γίνεται από τη χώρα μας: «Ο πρωθυπουργός πιστώνεται την παροχή κινήτρων για να έρθουν παραγωγές στην Ελλάδα. Είναι στα σπάργανα, αλλά είναι κάτι αξιοσημείωτο και απίστευτα αποδοτικό για να έρθει παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα, τόσο σε ό,τι αφορά την αφήγηση ελληνικών ιστοριών στον υπόλοιπο κόσμο όσο και την παραγωγή ταινιών στην Ελλάδα».

Ανάλογης εμβέλειας τηλεοπτικές παραγωγές αποτελούν επένδυση για την χώρας καθώς αποφέρουν οφέλη τόσο για τον κλάδο του τουρισμού και για την εθνική οικονομία ευρύτερα.

Τόσο στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, όσο και σε όλους τους συντελεστές αυτής της ξεχωριστής παραγωγής αξίζουν συγχαρητήρια.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ