Κοινωνία
Μετάλλαξη Ο4 – Ο5: Αυτό είναι το σύμπτωμα που δείχνει οτι έχετε κολλήσει

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια. Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αύξηση των κρουσμάτων και έδωσε διευκρινίσεις για την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού μιλώντας στο Μέγκα.
«Πάνω από 60 ετών όποιος έχει υποκείμενα νοσήματα να κάνει το εμβόλιο. Από 70 και άνω γενικά είναι καλό να κάνει το εμβόλιο. Από 30- 59 ετών, δεν υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο πρέπει να γίνει. Υπάρχει και η ομάδα που έχει κάνει και την τρίτη δόση και νόσησε με κορονοϊό, εκείνοι δε χρειάζεται να κάνουν καμία δόση, όποιας ηλικίας και αν είναι, ακόμα και αν έχουν υποκείμενο νόσημα, γιατί είναι σαν να έχουν κάνει την 4η δόση», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.
Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων ξεκαθάρισε πως, «οι μεταλλάξεις Ο4 και Ο5 είναι αυτές που κάνουν ένα διήμερο 39-40 πυρετό. Αυτός ο πυρετός εξασθενεί τον οργανισμό και αμέσως επικοινωνούμε με τον γιατρό μας ή με το νοσοκομείο. Όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, μένουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση. Έχουμε το αντιικό φάρμακο που μπορεί να το πάρει κανείς μετά από οδηγίες γιατρού οποίος θα το γράψει, και πρέπει να το πάρεις στις 3-5 μέρες, μετά δε μπορείς να το πάρεις».
«Μας φοβίζει να μην υποτροπιάσουν οι ασθενείς και αυξηθούν οι θάνατοι. Δεν θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα μετά. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Το νοσηλευτικό προσωπικό έχει να πάρει άδεια 2.5 χρόνια. Εάν έχεις αντισώματα πολλά και φοράς και τη μάσκα, προφυλάσσεσαι να μην νοσήσεις. Δεν είναι ντροπή να φοράμε μάσκα, επειδή “δεν φοράει κανείς μάσκα”», πρόσθεσε.
Τέλος αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των νοσοκομείων, η κ. Παγώνη τόνισε πως, «Τα νοσοκομεία θέλουν χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, και φυσικά σωστή διαχείριση από την διοίκηση του εκάστοτε νοσοκομείου».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024