Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

“Με το βλέμμα στο μέλλον της δικηγορίας”, του Δημήτρη Βερβεσού

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο του Δ. Βερβεσού, Δικηγόρου και Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Η θητεία που ολοκληρώνεται στιγματίστηκε από την πανδημική κρίση. Παρά την αναμφίβολα δυσμενή συγκυρία σταθήκαμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο, και καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για την ουσιώδη αναβάθμιση της δικηγορίας.

Στο πλαίσιο αυτό εγγράφονται τα άλματα προόδου στην ηλεκτρονική Δικαιοσύνη (ψηφιακές υπογραφές, ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, ψηφιακά πιστοποιητικά, παρακολούθηση ροής μήνυσης, απομακρυσμένος έλεγχος τίτλων), η ουσιώδης διεύρυνση της δικηγορικής ύλης (ένορκες βεβαιώσεις, πιστοποιητικά ακινήτων, συμμετοχή στην έκδοση συντάξεων, συνέργειες με το Κτηματολόγιο), η βελτίωση του ασφαλιστικού και φορολογικού καθεστώτος (κατάργηση εισφορών παράλληλης ασφάλισης, ασφαλιστική ικανότητα σε όλους, 120 δόσεις, μείωση φορολογικών συντελεστών) και η αδιάκοπη μάχη της καθημερινότητας (Βρεφονηπιακός Σταθμός, Συνεργάτες ΔΣΑ, έκδοση εγκυκλίων για την πρόσβαση δικηγόρων στις Δημόσιες Υπηρεσίες καθ’ όλο το ωράριο, χορήγηση εξοπλισμού στα Δικαστήρια κλπ). Στόχος μας, κανείς δικηγόρος να μην αισθάνεται μόνος, απέναντι στην αβάσταχτη κατάσταση που βιώνει ως επιστήμονας και επαγγελματίας.

Με εφαλτήριο τα σημαντικά μέχρι σήμερα κεκτημένα, και με όπλο την εμπειρία, τη γνώση και την επίμονη προσπάθεια, ζητούμε από τους συναδέλφους μας να μας εμπιστευθούν για να ολοκληρώσουμε το όραμά μας για ένα ισχυρό και ενωμένο δικηγορικό σώμα και μια δικηγορία αντάξια των προσδοκιών μας. Με αύξηση επαγγελματικής ύλης, ένα νέο κώδικα δικηγόρων που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, ουσιώδη οικονομική ανάταξη (απαλλαγή από τον ΦΠΑ για εισοδήματα έως 25.000€, μείωση του δικαστηριακού ΦΠΑ, θέσπιση υποκατώτατης ασφαλιστικής κλίμακας για τους νέους δικηγόρους, αναβάθμιση του λογαριασμού αλληλεγγύης του ΔΣΑ, ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των εμμίσθων), θεσμικό εκσυγχρονισμό (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, Μόνιμη Διαιτησία) και διαρκείς αγώνες για τη δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου και τα εθνικά μας δίκαια.

Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. ΣΥΝΕΧΙ-ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ