Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Μπακογιάννης κατά Δούκα-Η Αθήνα δεν είναι ενα ασήμαντο μέρος και δεν μπορεί να ανεχθεί εναν δήμαρχο μερικής απασχόλησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, ασκεί κριτική στον τωρινό δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

Ζητά από τον Δούκα, που είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να μεταβιβάσει τις αρμοδιότητές του στον αναπληρωτή του, λόγω των φωτιών στον Κολωνό και τον Φιλοπάππου το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο Μπακογιάννης υπογραμμίζει ότι η Αθήνα χρειάζεται έναν δήμαρχο που να αφιερώνει πλήρη χρόνο στα καθήκοντά του και όχι μερική απασχόληση. Καταλήγει τονίζοντας τις μεγάλες ευθύνες της δημοτικής αρχής για τις φωτιές και την έλλειψη αντίδρασης στις προειδοποιήσεις που είχαν γίνει προ δύο μηνών.

Σύμφωνα με τον Κώστα Μπακογιάννη, ο κ. Δούκας έχει το δικαίωμα να επιδιώξει οποιαδήποτε θέση επιθυμεί, αλλά έχει και την υποχρέωση να μην αφήσει το δήμο ανεπηρέαστο και ανεξέλεγκτο. Η Αθήνα δεν μπορεί να λειτουργεί με έναν δήμαρχο που ασχολείται με άλλα πράγματα εκτός από τα καθήκοντά του. Εάν ο κ. Δούκας δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του λόγω της πολιτικής του δραστηριότητας, τότε πρέπει να μεταβιβάσει άμεσα τις ευθύνες του στον αναπληρωτή του, ο οποίος θα τις αναλάβει σύμφωνα με τον νόμο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ