Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Οι Δήμοι της Αττικής αρωγοί στην ενίσχυση των σεισμοπαθών σε Τουρκία και Συρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η ανταπόκριση των πολιτών, των φορέων και των συλλόγων στο κάλεσμα των Δήμων για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Συρίας και της Τουρκίας.

 

Δήμος Νέας Ιωνίας

Φορείς, σωματεία και ενεργοί πολίτες ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή στο κάλεσμα του Δήμου Νέας Ιωνίας για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία.

Κατά δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας συρρέουν καθημερινά στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, προσφέροντας είδη ανάγκης σε μια προσπάθεια του Δήμου να συνδράμει στην κάλυψη των επειγουσών αναγκών των χιλιάδων ανθρώπων στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

 

 

Εξίσου σημαντική είναι η συνεισφορά πολλών εθελοντών που συνδράμουν το έργο του Δήμου Νέας Ιωνίας, βοηθώντας στη διαλογή, στην ομαδοποίηση και στη συσκευασία των ειδών, ώστε η βοήθεια να φτάσει οργανωμένα και στοχευμένα στους σεισμόπληκτους.
Τον συντονισμό της δράσης έχει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Ελένη Χατζή, η Πρόεδρος της Α/Βθμιας Σχολικής Επιτροπής Αγγελική Δούκα με την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών αλλά και των εργαζομένων του Δήμου.

 

Δήμος Μεταμόρφωσης

Ολοκληρώθηκε η δράση του Δήμου Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔΑ και το «Όλοι μαζί μπορούμε», για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.

Πιο συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου το πρωί έως και χθες, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, οι αποθήκες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας γέμισαν από το μέγεθος της ανθρωπιστικής βοήθειας, περίσσευμα της αγάπης των συμπολιτών μας.

Αναλυτικά, συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 500 κούτες, οι οποίες στάλθηκαν στην περιφέρεια Αττικής, που περιείχαν κουβέρτες, ρούχα αντρικά – γυναικεία – παιδικά – εφηβικά και μπεμπέ, παπούτσια, τρόφιμα, χαρτικά, καθώς και φαρμακευτικό υλικό.

Αξίζει να αναφερθεί και η κίνηση αλληλεγγύης του εκδοτικού οίκου «Ψυχογιός», η οποία προσέφερε συνολικά 4 τόνους, με παπλώματα και υγειονομικό υλικό για τους πληγέντες.

 

 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η κίνηση αρκετών οικογενειών, οι οποίες εκτός από είδη πρώτης ανάγκης, παρέδωσαν και ζωγραφιές στήριξης από τα παιδιά τους, που συνοδεύουν τις κούτες.

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους συμπολίτες μας, τους δημοτικούς συμβούλους, τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, τους φορείς και τις επιχειρήσεις, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά μας και έσπευσαν να παρασταθούν με αλληλεγγύη στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας.

 

Δήμος Αμαρουσίου

 

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία του Αμαρουσίου, πολίτες κάθε ηλικίας, μαθητές/τριες από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, τοπικές επιχειρήσεις, σύλλογοι και φορείς, προσέτρεξαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των πληγέντων από το φονικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία.

Αμέτρητες κούτες και χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης από τρόφιμα μακράς διαρκείας, βρεφικές και παιδικές τροφές, φάρμακα, είδη ατομικής υγιεινής, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες κ.α. κατέφθαναν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου το διήμερο 13 & 14 Φεβρουαρίου 2023.

 

Εθελοντές, εργαζόμενοι στην Πολιτική Προστασία και τα Εξωτερικά Συνεργεία του Δήμου εργάστηκαν ακούραστα για την ταξινόμηση, την ομαδοποίηση και την συσκευασία των ειδών, καθώς και τη φόρτωσή τους στα φορτηγά.

10 φορτηγά με πολύτιμα αγαθά, των 20 τόνων έκαστον, είναι η ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνει το Μαρούσι στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε για την συγκλονιστική συμμετοχή των πολιτών αλλά και την εξαίρετη συνεισφορά εργαζόμενων και εθελοντών του Δήμου:

«Οι ανθρώπινες αξίες παραμένουν ψηλά στην πόλη μας. Ανταποκριθήκατε άμεσα στο κάλεσμα βοήθειας, για την πρωτοφανή ανθρώπινη τραγωδία που έπληξε τους λαούς Τουρκίας και Συρίας. Μαρουσιώτες, Μαρουσιώτισσες, στηρίξατε την πρωτοβουλία του Δήμου μας και αποδείξαμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στο δοκιμασμένο συνάνθρωπο, καθώς η ανθρωπιά δεν γνωρίζει σύνορα ούτε σκεπάζεται στα συντρίμμια, γίναμε, όλοι μαζί, αλυσίδα αγάπης και κτίσαμε, πέρα από διαφορές, γέφυρες φιλίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους εργαζόμενους του Δήμου, τους εξαιρετικούς εθελοντές και τον καθένα σας ξεχωριστά!!!».

Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη και το συντονισμό της ειδικής Ομάδας Διοίκησης Έργου, που συγκρότησε ο Δήμαρχος και την οποία αποτελούσαν τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής: Φανή Λέκκα, Πέτρος Κόνιαρης, Νικόλαος Πέππας, Ιωάννης Νικολαράκος και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

 

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης σε συνεργασία με την ΠΕΔ Αττικής, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), την Περιφέρεια Αττικής, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ πραγματοποίησε από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου έως τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους χιλιάδες συνανθρώπους μας, που χτυπήθηκαν αλύπητα από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν είναι: ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, σκηνές, κλινοσκεπάσματα και κουβέρτες, τρόφιμα, παιδικές τροφές και γάλατα, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.

 

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμπολίτες μας για τη σημαντική συνεισφορά τους και την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους σεισμοπλήκτους συνανθρώπους μας! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον ΣΚΑΙ, στο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΎΜΕ και στους συλλογικούς φορείς της Αυτοδιοίκησης, που οργάνωσαν τη δράση, αλλά και σε όλους όσοι συμμετείχαν.»

 

 

Δήμος Κηφισιάς

Την Πέμπτη 9/2, την Παρασκευή 10/2 και τη Δευτέρα 13/2 εκατοντάδες πολίτες κατέφθασαν στον Κοινωνικό Παντοπωλείο Νέας Ερυθραίας, φέρνοντας κουβέρτες, ζεστά ρούχα, φάρμακα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης κ.α. Ο χώρος γέμισε ασφυκτικά με αποτέλεσμα να ανοίξει και δεύτερος στο ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας προκειμένου να μεταφερθούν τα χιλιάδες πακέτα αγάπης και στήριξης στους δοκιμαζόμενους γειτονικούς λαούς.

Τα συγκεντρωθέντα είδη είναι πολλά. Η μεταφορά τους ξεκίνησε την Τρίτη 14/2 με δύο φορτηγά και θα συνεχιστεί και σήμερα από τον δεύτερο χώρο στο ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής.

 

 

Για τον Δήμο μας τη δράση οργάνωσε και διεκπεραίωσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κηφισιάς με Πρόεδρο την κα Κατερίνα Καραλή.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχαριστεί θερμά όσους-ες συνέβαλαν σε αυτή τη δράση ανθρωπισμού αλλά πρωτίστως τους /τις συμπολίτες /ισσες, τους φορείς και τους συλλόγους για τις γενναιόδωρες προσφορές τους. « Η Αγάπη Σας , Μίλησε ! Ο Δήμος Μας , Σας Ευχαριστεί, μα Περισσότερο , η Ανθρωπότητα».

Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετείχε στο κάλεσμα της Κ.Ε.Δ.Ε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Όλοι Μαζί Μπορούμε.

 

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Μετά την εντυπωσιακή σημερινή ανταπόκριση των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, αναφορικά με τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες των φονικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση και όσοι κάτοικοι το επιθυμούν να συνδράμουν και αύριο.

 

Έτσι και την, Τρίτη (14/02/2023), η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (εντός του Δημαρχείου, Λ. Μεσογείων 415-417) παρέμεινε ανοικτή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να συγκεντρωθεί ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στην γειτονική Τουρκία αλλά και στη Συρία.

 

Δήμος Βριλησσίων

Αναχώρησε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου για τη Συρία η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσε ο Δήμος Βριλησσίων στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας& Αλληλεγγύης (Λ. Πεντέλης 62).

Περίπου 2,5 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης προορίζονται για τους πληγέντες του φονικού σεισμού. Την αποστολή συνοδεύει για την ασφαλή παράδοση η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

 

 

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης συνεχίζει την συλλογή ειδών, καθημερινά από τις 08.00-16.00 και συγκεντρώνει:
Παλτό – Μπουφάν, Αδιάβροχα, Μπότες – Γαλότσες, Μπλούζες, Παντελόνια, Γάντια, Κασκόλ, Σκουφάκια, Κάλτσες, Σκηνές, Κρεβάτια, Στρώματα (για σκηνές), Κουβέρτες, Υπνόσακοι, Σόμπες, Θερμάστρες, Θερμός, Φανάρια χειρός, Τρόφιμα Μακράς Διάρκειας – Κονσέρβες, Παιδικές τροφές, αποστειρωμένες γάζες και επιδέσμους, κρέμες αντιβιοτικές, κολλύρια, αντιβιοτικά, αυτοκόλλητα επιθέματα, ενέσεις, betadine, κρέμες για εγκαύματα, dermafil κλπ,pulvo, αντιπυρετικά ponstan,depon, panadol, apotel, αντισηπτικά, xozal για αλλεργίες, αντιβηχικά σιρόπια.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα αλληλεγγύης και η προσέλευση του κόσμου υπήρξε για ακόμη μια φορά συγκινητική.
Ευχαριστούμε θερμά τους συμπολίτες που με την συμβολή τους ενίσχυσαν την προσπάθεια αλληλεγγύης, τους εθελοντές, και το προσωπικού του ΟΚΠΑΔΒ, καθώς και την Δ/νση Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης για τη διάθεση των οχημάτων στη μεταφορά της αποστολής.
Επόμενη αποστολή θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών για τους πληγέντες της Τουρκίας.

 

Δήμος Πεντέλης

Η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου Πεντέλης σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ για βοήθεια στους δοκιμαζόμενους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας ήταν συγκινητική καθώς μαζεύτηκαν πάρα πολλά είδη πρώτης ανάγκης, κουβέρτες, ζεστά χειμερινά ρούχα και παπούτσια, ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 5,5 τόνοι υλικού, περίπου 200 κιβώτια τα οποία παραδόθηκαν, χθες Τρίτη 14/2 στην ΚΕΔΕ.

 

Η Δήμαρχος Πεντέλης αναφερόμενη στην αλληλεγγύη που επέδειξαν οι πολίτες τόνισε: «Για ακόμη μία φορά η προσφορά των συμπολιτών μας, αλλά και των επιχειρήσεων του Δήμου μας ήταν συγκινητική και άμεση. Τους ευχαριστώ όλους. Πέρα από τις όποιες πολιτικές ή άλλες διαφορές με τη γείτονα χώρα, η σκέψη μας παραμένει από την πρώτη στιγμή στους χιλιάδες αστέγους που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικοί σεισμοί, σε όλους όσοι έχασαν προσφιλή πρόσωπα, έχασαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους, ελπίζοντας με τη συνεισφορά μας να προσφέρουμε ανακούφιση και παρηγοριά. Οι συμπολίτες μας με τη βοήθεια που παρέχουν απλόχερα κάθε φορά σε όλες τις κοινωνικές δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος μας, στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Παράλληλα μας δείχνουν το δρόμο, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουμε τις δράσεις μας για όσους συνανθρώπους έχουν ανάγκη».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Γεωργία Μητροπούλου από την πλευρά της τόνισε: «Ολοκληρώθηκε σήμερα η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας από το Δήμο Πεντέλης και το Κέντρο Κοινότητας. Αποστείλαμε στην ΚΕΔΕ τις προσφορές των συμπολιτών μας ώστε να προστεθούν στην αποστολή που θα πραγματοποιηθεί από την Κεντρική Ένωση.
Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας ευχαριστώ πολύ όλους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν τόσο μαζικά, άμεσα και αποτελεσματικά στην υλοποίηση αυτής της δράσης. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του Δήμου που βοήθησαν στην συλλογή και συσκευασία όλου αυτού του υλικού που προσφέρθηκε».

 

 

Δήμος Ιλίου

Μια μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει, σχημάτισαν σύλλογοι, φορείς, σχολεία, μαθητές και πολίτες του Ιλίου, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους δοκιμαζόμενους λαούς της Συρίας και της Τουρκίας, που βιώνουν ένα ανείπωτο δράμα εξαιτίας του φονικού σεισμού.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμου, που ένωσε τις δυνάμεις του με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Περιφέρεια Αττικής, τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, τον ΣΚΑΙ και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Εκατοντάδες άτομα, από κάθε γωνιά της πόλης, προσήλθαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, προσφέροντας τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ατομικής υγιεινής και φάρμακα, τα οποία μεταφέρθηκαν με 4 φορτηγά στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης της Περιφέρειας. Ξεχωριστή θέση στο κομβόι της αλληλεγγύης που ξεκίνησε από το Ίλιον κατέχουν οι ζωγραφιές των μικρών παιδιών και τα μηνύματα συμπαράστασης στις τσάντες για τους σεισμοπαθείς.

 

 

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Συγκίνηση, ανθρωπιά και αγάπη είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που μπορούν να περιγράψουν τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες του Ιλίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια. Θέλω να ευχαριστήσω, από τα βάθη της ψυχής μου, όλους τους πολίτες, τους εθελοντές του Συλλόγου «Προμηθέας», τους εργαζόμενους και τους αιρετούς συνεργάτες μου, που έγιναν όλοι μαζί μια αγκαλιά, για να χτιστεί με ισχυρά θεμέλια η γέφυρα αλληλεγγύης για τους πληγέντες της Τουρκίας και της Συρίας».

 

 

Δήμος Διονύσου

Ανακοινώνεται ότι μετά τη συγκινητική ανταπόκριση πολιτών, φορέων και συλλόγων και μετά από απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού Γεωργίας Κριεμάδη, ο Δήμος Διονύσου θα συνεχίζει για όλες τις επόμενες ημέρες να συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό.

Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας, για όσο διάστημα υλοποιείται η δράση, θα πραγματοποιείται στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Διονύσου στον Άγιο Στέφανο, επί της οδού Κοιμήσεως Θεοτόκου 26-28, καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ. και κάθε Τετάρτη από 17:30 μ.μ. έως 19:00 μ.μ. στην ίδια διεύθυνση στο χώρο του Δημοτικού Πολυϊατρείου.

 

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση οι πολίτες μπορούν να καλούν τηλέφωνα επικοινωνίας: 6988 600440 και 210 6218770.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, μαξιλάρια, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας.

– Καθαρά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, χειμερινές μπότες, παλτό, κασκόλ και γάντια.

– Είδη ατομικής υγιεινής.

– Τρόφιμα μακράς διάρκειας, (αλεύρι, ζυμαρικά, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί, δημητριακά, παξιμάδια, εμφιαλωμένα νερά κλπ).

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί).

Ο Δήμος Διονύσου αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους πολίτες, φορείς και συλλόγους συμμετέχουν στην προσπάθεια συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας.

 

 

 

Δήμος Περιστερίου

Συγκλονιστική ήταν η προσφορά των Περιστεριωτών στην συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, που διοργάνωσε ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, την Περιφέρεια Αττικής, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης αναφερόμενος στη συγκινητική συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμά του, τόνισε: “Οι Περιστεριώτες απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι διαθέτουν περίσσευμα ψυχής, να σταθούν αρωγοί στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας από τον φονικό σεισμό και να συνδράμουν στην ανθρωπιστική βοήθεια».

 

 

Στις 13 Φεβρουαρίου 2023 από το πρωί μέχρι το απόγευμα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου συγκεντρώθηκαν οκτώ (8) φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας (χειμερινά ρούχα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό).

Οι Περιστεριώτες δεν συνέβαλαν από το περίσσευμα, αλλά από το υστέρημά τους. Προσέφεραν ό,τι μπορούσαν και αυτές οι προσφορές είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη απόδειξη ότι η αγάπη για τον συνάνθρωπο ξεπερνά όλα τα εμπόδια.

Η συνεργασία των εθελοντικών και κοινωνικών φορέων του Δήμου Περιστερίου ήταν πολύτιμη και αποτελεσματική, σημαντική ήταν ακόμη η συμμετοχή των συλλόγων και φορέων της πόλης, καθώς των σχολείων και των τοπικών επιχειρήσεων.

 

Δήμος Αιγάλεω

Η βοήθεια της Ελλάδας στην Τουρκία λόγω των καταστροφικών σεισμών στην Γκαζιαντέπ είναι πολύ μεγάλη και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Στο
πλαίσιο αυτό και με αίσθημα αλληλεγγύης προς τον τουρκικό λαό, που δοκιμάζεται σκληρά, η αποστολή της ΕΠΟΜΕΑ (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών
Αποστολών) Δήμου Αιγάλεω αναχώρησε με προορισμό την ευρύτερη περιοχή των Αδάνων προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες.

 

«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό και αυταπάρνηση η ΕΠΟΜΕΑ Δήμου Αιγάλεω προστίθεται στις ομάδες διάσωσης που ήδη επιχειρούν στην Τουρκία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη. Καλή επιτυχία στο έργο τους» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας.

 

 

 Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου

Οι πολίτες του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα τεράστιο υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας ανταποκρινόμενοι άμεσα στην ανάγκη για στήριξη των θυμάτων και πληγέντων στους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και στη Συρία.

Μέσα σε ελάχιστες ημέρες, στο Δημαρχείο Μοσχάτου και στο π. Δημαρχείο Ταύρου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και η συσκευασία ειδών πρώτης ανάγκης που απεστάλη στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής για να δοθεί στις πληγείσες περιοχές.

 

 

Η βοήθεια προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας περιελάμβανε: ιατροφαρμακευτικό υλικό, κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές, υπνόσακους, φακούς, είδη ρουχισμού (κασκόλ – γάντια– σκούφοι – κάλτσες), είδη γυναικείας υγιεινής, πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίας, συσκευασμένη ξηρά τροφή και παιδικές τροφές.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:

«Σε μία ανείπωτη τραγωδία, όπως ήταν οι καταστροφικοί σεισμοί στη Τουρκία και τη Συρία, οι συμπολίτες μας απέδειξαν με τη συγκινητική τους στάση, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους συγκεντρώνοντας ένα πλήθος ειδών πρώτης ανάγκης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλες και όλους για τη ενεργή συμμετοχή τους στο κάλεσμά μας, τους εργαζόμενους του Δήμου μας και ιδιαίτερα τους εθελοντές που βοήθησαν με το παραπάνω τόσο στη συγκέντρωση όσο και στη συσκευασία του ανθρωπιστικού υλικού ώστε να υποστηρίξουμε το δοκιμαζόμενο πληθυσμό των δύο χωρών.

Είμαι σίγουρος ότι εάν χρειαστεί και πάλι συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού θα είμαστε όλοι εδώ σε αυτό το καραβάνι αλληλεγγύης που αναδεικνύει ότι πάνω από όλα μας διακατέχουν τα ανθρωπιστικά ιδανικά».

 

 

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Περισσότερα από 900 χαρτοκιβώτια ανθρωπιστικής βοήθειας για την ανακούφιση των θυμάτων των καταστροφικών σεισμών της Τουρκίας και της Συρίας αναχώρησε από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προς το κέντρο logistics στην Καλλιθέα Αττικής όπου υπό την καθοδήγηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας θα οδηγηθούν στις σεισμόπληκτες περιοχές.
Η ανταπόκριση των κατοίκων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ήταν συγκλονιστική καθώς η τεράστια ποσότητα των ειδών συγκεντρώθηκαν μέσα σε μόλις πέντε ημέρες και στη συνέχεια εργαζόμενοι του Δήμου με την πολύτιμη συνδρομή δεκάδων εθελοντών ανέλαβαν τη συσκευασία, την ταξινόμηση και τη σήμανση των χαρτοκιβωτίων.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν αναλυτικά:
– Τρόφιμα μακράς διαρκείας 160 κιβώτια
– Παιδικό γάλα και κρέμες 63 κιβώτια
– Είδη ρουχισμού 325 κιβώτια
– Παπούτσια 18 κιβώτια
– Είδη προσωπικής υγιεινής 55 κιβώτια
– Κλινοσκεπάσματα 265 κιβώτια
– Φαρμακευτικά είδη 6 κιβώτια
– Σκηνές 10

 

 

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν και συγκεκριμένα δήλωση: «ο Δήμος μας μετέχει σ΄ αυτή στην πάνδημη κινητοποίηση για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν από την καταστροφή αυτή, την έκταση της οποίας ακόμα δεν γνωρίζουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτή την πρώτη φάση της κινητοποίησης, τους συμπολίτες μας που προσέφεραν απλόχερα τη βοήθεια τους, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους τους Δήμου. Δεν σταματάμε όμως εδώ, συνεχίζουμε και τις επόμενες εβδομάδες τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας μέχρι και ο τελευταίος επιζών του καταστροφικού σεισμού διαθέτει αυτά που δικαιούται για μία ανθρώπινη διαβίωση».
Ενημερώνουμε πως ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα συνεχίσει να συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης καθημερινά από τις 09:00 έως τις 20:00 και τα Σάββατα από τις 09:00 έως τις 14:00 στο Δημαρχείο της πόλης (Λεωφόρο Κ. Καραμανλή 18, Βούλα).
Θυμίζουμε τα είδη που συγκεντρώνονται:
– Κουβέρτες
– Παπλώματα
– Σκηνές
– Υπνόσακοι
– Μαξιλάρια
– Φακοί
– Είδη ρουχισμού (μόνο: κασκόλ – γάντια – σκούφοι – κάλτσες)
– Είδη γυναικείας υγιεινής
– Πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίας
– Συσκευασμένη ξηρά τροφή και παιδικές τροφές
Τέλος, παρακαλούνται όσοι προσφέρουν να ανώτερα είδη να είναι καινούργια ή σε καλή κατάσταση και κατά προτίμηση συσκευασμένα σε χαρτοκιβώτια με το περιεχόμενο τους να αναγράφεται στο εξωτερικό της συσκευασίας.

 

 

Δήμος Μαρκοπούλου

Πρωτοφανής υπήρξε η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, που διοργανώθηκε το διάστημα 8 – 9 – 10 και 13 Φεβρουαρίου 2023, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε., την Περιφέρεια Αττικής και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Παρά τη συνεχιζόμενη και πολυεπίπεδη κρίση, πολίτες κάθε ηλικίας συνέρρεαν επί τέσσερεις ημέρες σαν «χείμαρρος» αγάπης και αλληλεγγύης, για να προσφέρουν – πολλοί από το στέρημα τους – είδη πρώτης ανάγκης, καταφέρνοντας να συγκεντρωθούν τρία φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας!

 

 

Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν: ιατροφαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα μακράς διαρκείας, κουβέρτες, παπλώματα, σεντόνια, πετσέτες και παπούτσια.

Με τις πλέον αισιόδοξες επίσημες αναφορές να μιλούν για περισσότερους από 30.000 νεκρούς σε Τουρκία και Συρία, καταγράφοντας μια πρωτοφανή τραγωδία για την ευρύτερη περιοχή, η μαζική ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμου, απέδειξε για μια ακόμη φορά, ότι είναι ανεξάντλητα τα «αποθέματα» σε ευαισθησία και «αντανακλαστικά» ανθρωπιάς, σε αντίθεση με ό,τι δυσοίωνο προβάλλεται για την εποχή μας!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου συγχαίρει από καρδιάς τους συμπολίτες μας, που έσπευσαν να συνδράμουν στον ανθρωπιστικό αυτό σκοπό, ανανεώνοντας παράλληλα την ελπίδα για το μέλλον της κοινωνίας μας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ