Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Ομιλία του αστροφυσικού Σταμάτη Κριμιζή στον Σύλλογο Χίων Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χίων Κηφισιάς για το έτος 2024, κ. Σταμάτιος Κριμιζής, εκφώνησε ομιλία με θέμα: «Εποχή του Διαστήματος: Εξερεύνηση, Περιβάλλον, Οικονομία και Επιβίωση του Διαστημόπλοιου Γη».

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών του Μεγάρου της Ακαδημίας, έλαβε χώρα η Δημόσια Συνεδρία Εγκατάστασης Νέων Αρχών της Ακαδημίας Αθηνών έτους 2024, δηλαδή της εγκατάστασης του Προέδρου κ. Σταμάτιου Κριμιζή και του Αντιπροέδρου κ. Μιχάλη Τιβέριου.

Στην ομιλία του, ο αστροφυσικός παρουσίασε με γλαφυρό και κατανοητό τρόπο τις κατακτήσεις των επιστημόνων στο διάστημα, τα μεγάλα οικονομικά οφέλη αλλά και την επίδραση των ανακαλύψεων αυτών στην καθημερινότητά μας, καθώς και το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.  Κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο πλανήτης χρειάζεται τη φροντίδα μας και οφείλουμε να τον προστατεύσουμε, διότι δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής και, αν θέλουμε να διατηρηθεί η ζωή στον πλανήτη, πρέπει να λάβουμε μέτρα.

Στη συνεδρία προσκλήθηκαν και την τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ Μάρκος, ο υπουργός κ. Μηταράκης, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος, πολλοί ακαδημαϊκοί, καθηγητές, επιστήμονες και πολλοί επιφανείς Χιώτες, όπως οι εφοπλιστές Τσάκος, Παλιός, Αγγελάκος και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ