Connect with us

Κοινωνία

Ο Δήμος Πετρούπολης αγκαλιάζει τη δράση «Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς…»

Published

on

Σε προμήθεια και δωρεάν διάθεση πλαστικών κάδων οικιακής ανακύκλωσης και ανακύκλωσης καπακιών προχώρησε ο Δήμος Πετρούπολης στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης πολιτών σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος.

Οι νέοι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης, τοποθετήθηκαν πρωτίστως στα σχολικά συγκροτήματα και αναμένεται να τοποθετηθούν σε όλα τα δημοτικά και δημόσια κτήρια της πόλης.

Με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Φώτης Χριστόπουλος, συναντήθηκαν με τον Αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ.) και πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Μπάσκετ με καρότσι ΑΤΛΑΣ Θανάση Βίγλα και το μέλος του ΠΑ.Σ.ΠΑ. Ανδρέα Κολίσογλου, με σκοπό την αμφότερη συνεργασία.

Η δράση «Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς…» έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, αφού από τα καπάκια που ανακυκλώνονται, προσφέρονται αναπηρικά αμαξίδια σε άπορα άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Απώτεροι στόχοι, είναι αφενός η ενημέρωση και η συμμετοχή των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αφετέρου η ευαισθητοποίηση και η συνδρομή τους απέναντι στη διαφορετικότητα και στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, αλλά και στην ομαλή τους ένταξη στον κοινωνικό ιστό.

Ο Δήμαρχος, σε δήλωσή του τόνισε πως «Η συλλογή των καπακιών συσκευασίας βοηθά στη διάδοση και ενημέρωση της ιδέας της  ανακύκλωσης δημιουργώντας συνθήκες περιβαλλοντικής καθαρότητας, ενώ παράλληλα συμβάλει στην παράδοση Αναπηρικών Αμαξιδίων σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του ΠΑ.Σ.ΠΑ. και πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Μπάσκετ με καρότσι ΑΤΛΑΣ Θανάσης Βίγλας, ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης για τη στήριξη τους, τονίζοντας «Σκοπός της Δράσης είναι να προστατεύσουμε το περιβάλλον, στηρίζοντας ταυτόχρονα τους συνανθρώπους μας που είναι ευάλωτοι, δημιουργώντας παράλληλα μια σχέση αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών που στοχεύει ώστε τα άτομα με αναπηρία να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο και να ξεφύγουν από τον κοινωνικό αποκλεισμό που υφίστανται διαχρονικά. Τα άτομα με αναπηρίες δεν ζητούν την κατανόηση ή τη συμπάθεια, αλλά την προσβασιμότητα στην ίδια τη ζωή. Ζητούν να μπορούν να σπουδάσουν, να δουλέψουν και να ζήσουν χωρίς εμπόδια!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ