Κοινωνία
Πάτρα: Νέες αποκαλύψεις για το θάνατο των παιδιών – Ψάχνουν και δεύτερη ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2022/04/6a25e328b16c8a16017eff80e0f5b76a_L.webp)
Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών έχουν μπει και άλλες ουσίες που φέρεται να έχον χορηγηθεί στο 9χρονο κορίτσι με αποτέλεσμα να κοπεί το νήμα της ζωής της.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι από τον τοξικολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών φαίνεται να έχει εντοπιστεί εκτός από την κεταμίνη και νορκεταμίνη (μεταβολίτης της κεταμίνης), καθώς και λιδοκαϊνη και πριλοκαΐνη.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Χρυσάνθη Σαρδέλη, η κεταμίνη που βρέθηκε σε υψηλά ποσοστά στο σώμα της Τζωρτζίνας, αλληλοεπίδρασε με άλλο φάρμακο και προκάλεσε το θάνατο του παιδιού.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ένα από τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί για επιληπτικές κρίσεις, γνωρίζουμε ότι αλληλοεπιδρά με την κεταμίνη αυξάνοντας τον κίνδυνο για αναπνευστική καταστολή και τελικά επιπλοκές όπως αυτή που είδαμε».
«Το παιδί αυτό λόγω των προβλημάτων υγείας που του δημιουργήθηκαν, έπαιρνε πολλά άλλα φάρμακα που δεν έπαιρναν παιδιά της αντίστοιχης ηλικίας» σημείωσε η καθηγήτρια.
«Όσα περισσότερα φάρμακα παίρνει κάποιος, ειδικά τα παιδιά, αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών. Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν βάσει των στοιχείων από το ιατρικό ιστορικό. Το μόνο φάρμακο που βρέθηκε και δεν είχε χορηγηθεί από το νοσοκομείο ήταν η κεταμίνη», δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».
Σε ερώτηση αν ερευνούν και πρόσθετη ουσία στην Τζωρτζίνα η ίδια απάντησε θετικά και είπε ότι γίνονται κάποιες εξετάσεις αυτή τη στιγμή «υπάρχει τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή και τα αποτελέσματα τα ανακοινωθούν δια της ιατροδικαστικής οδού».
Από την πλευρά της, η Ελένη Ζαγγελίδιου, προϊσταμένη Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης μίλησε για την άψογη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με σημαντικά αποτελέσματα, η οποίο οδήγησε στην διαλεύκανση της υπόθεσης.
Η Ελένη Ζαγγελίδου, τόνισε ότι η έρευνα συνεχίζεται. «Πιθανότατα να έρθουν στο φως και άλλα ευρήματα», είπε.
Επίσης, στην εκπομπή αποκαλύφθηκε ότι ίσως υπάρχουν κοινά ευρήματα στη Μαλένα, στο αδερφάκι της Τζωρτζίνας. «Μπορεί τα παιδιά να έφυγαν, αλλά άφησαν πίσω τους στοιχεία», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας