Ειδήσεις
Πιστοποιητικό νόσησης: Τι ισχύει για όσα έχουν λήξει – Η μεγάλη αλλαγή που έφερε η νέα απόφαση
Σύμφωνα με το ΦΕΚ δίνεται μια μικρή παράταση στα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 05/07/2021 έως και τις 31/10/2021 τα οποία παραμένουν σε ισχύ έως 180 ημέρες και πάντως όχι πέραν της 31ης Ιανουαρίου 2022.
Μια μεγάλη αλλαγή είχε το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε χθες αφού για πρώτη φορά στην ουσία προβλέπεται μια μικρή παράταση στα πιστοποιητικά νόσησης που είχαν λήξει.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR εντός 14 ημερών μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο είτε -ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους- κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).
Διευκρινίζεται, ακόμα, ότι η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως 90 ημέρες μετά από τον κατά τα ανωτέρω μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο.
Τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 05/07/2021 έως και τις 31/10/2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση rapid test παραμένουν σε ισχύ έως 180 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και πάντως όχι πέραν της 31ης Ιανουαρίου 2022.
Παρ’ όλα αυτά, η ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης που εκδόθηκαν από την 1η Νοεμβρίου 2021 έως και τις 04/12/2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου rapid test διαρκεί ενενήντα 90 ημέρες.
Υπενθυμίζεται οτι μετά την αλλαγή της ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης από τους έξι στους τρείς μήνες δεν είχε δοθεί στην ουσία καμία παράταση για όσους είχαν πιστοποιητικά που είχαν λήξει ενώ, με την παρούσα αλλαγή τους δίνεται στην ουσία χρόνος για να προγραματίσουν το ραντεβού του εμβολιασμού τους
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις6 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας