Κοινωνία
ΠΙΣ: Ζητά απόσυρση της υποχρεωτικής συνταγογράφησης σε δημόσιες δομές για ανασφάλιστους

Όπως αναφέρει ο ΠΙΣ, το μέτρο αφορά 1,7 εκατομμύρια ανασφάλιστους και «από την πρώτη στιγμή έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τόσο στους ασθενείς όσο και στο σύστημα υγείας, καθώς το πλήθος αυτό των πολιτών είναι αναγκασμένο να αναζητά ένα ραντεβού σε δημόσιες δομές υγείας προκειμένου να προμηθευτεί τα απαραίτητα φάρμακα. Αυτό έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση των δημόσιων δομών και μάλιστα σε περίοδο έξαρσης του κορονοϊού αλλά και την απίστευτη ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων πολιτών». Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, «το μέτρο αυτό δεν έχει καμία άλλη λογική παρά να αναγκάσει τους πολίτες αυτούς να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα, καθώς είναι σχεδόν αδύνατον να εξασφαλίσουν ραντεβού σε δημόσιες δομές μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Πέραν αυτού, διαχωρίζει τους ιατρούς της χώρας με απαράδεκτο τρόπο σε ιατρούς του δημοσίου και ιατρούς του ιδιωτικού τομέα και καταστρατηγεί τον Νόμο περί ισοτιμίας της ιατρικής υπογραφής».
Ο ΠΙΣ εκτιμά ότι αν το μέτρο δεν αποσυρθεί «δεν θα δούμε αύξηση της νοσηρότητας και θνητότητας στον ευαίσθητο πληθυσμό των ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Αυτή είναι η στιγμή που το κράτος θα πρέπει να δείξει την κοινωνική του ευαισθησία με απτό και άμεσο τρόπο».
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας να αντιδράσουν με επιστολές διαμαρτυρίας και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών. Όπως τονίζει, «τα αγαθά της Υγείας και του Φαρμάκου θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένα για το σύνολο των πολιτών της χώρας. Οτιδήποτε άλλο είναι λάθος και οδηγεί σε μεγάλη υγειονομική κρίση που θα κληθεί ο Έλληνας πολίτης να την πληρώσει με πολλαπλάσιο κόστος».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ