Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Πολύτιμες υπηρεσίες σε χιλιάδες πολίτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα λειτουργίας των δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Δήμων Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Ηρακλείου Αττικής και Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Οι δομές που λειτουργούν σε κάθε δήμο έχουν ως εξής:
Δήμος Μεταμόρφωσης: Γραφείο Διαμεσολάβησης, Κοινωνικό Φαρμακείο, Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων και Τράπεζα Χρόνου.
Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος: Δομή Παροχής Συσσιτίων
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Κοινωνικό Παντοπωλείο
Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Δημοτικός Λαχανόκηπος

Τα αποτελέσματα λειτουργίας
Γραφείο Διαμεσολάβησης
Οι ωφελούμενοι που εξυπηρετούνται από το Γραφείο Διαμεσολάβησης ανέρχονται σε 896 άτομα, ενώ μαζί με τα προστατευόμενα μέλη τους ο αριθμός των ωφελουμένων ανέρχεται σε 1.649 άτομα.

Κοινωνικό Φαρμακείο
Οι ωφελούμενοι που εξυπηρετούνται σήμερα από το Κοινωνικό Φαρμακείο ανέρχονται σε 313 άτομα, ενώ από την αρχή του έργου έχουν χορηγηθεί 14.734 σκευάσματα (φάρμακα, παραφάρμακα)

Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων
Το Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Μεταμόρφωσης εξυπηρετεί 125 άτομα από την έναρξη λειτουργίας του μέχρι και σήμερα. Τα άτομα που εξυπηρετούνται είναι άστεγοι, καθώς επίσης και οικογένειες ή άτομα, των οποίων οι συνθήκες διαβίωσης στα οικήματα όπου διαμένουν κρίνονται ακατάλληλες μετά από έκθεση κοινωνικής έρευνας στο χώρο όπου διαβιούν.

Τράπεζα Χρόνου
Στο διάστημα λειτουργίας της Τράπεζα Χρόνου έχουν εγγραφεί 397 χρήστες εκ των οποίων 276 είναι ωφελούμενοι και 121 λοιποί χρήστες, έχουν καταχωρηθεί 1.491 αγγελίες εκ των οποίων 1.293 είναι ενεργές, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 3.099 συναλλαγές αξίας 65.407 ΤΕΜ

Δομή Παροχής Συσσιτίων
Από την έναρξη του έργου μέχρι και σήμερα έχουν υποβάλει αίτηση και έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό συσσίτιο 200 ωφελούμενοι. Την ίδια περίοδο, έχουν διανεμηθεί συνολικά 54.359 γεύματα προς 173 ωφελούμενους και 96 προστατευόμενα μέλη αυτών.

Κοινωνικό Παντοπωλείο
Οι ωφελούμενοι που εξυπηρετούνται σήμερα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ανέρχονται σε 339 οικογένειες, ενώ από την αρχή του έργου έως σήμερα έχουν χορηγηθεί 88.019 προϊόντα.

Δημοτικός Λαχανόκηπος
Ο αριθμός των ωφελούμενων που έχει εξυπηρετηθεί έως σήμερα από την Δομή του Δημοτικού Λαχανόκηπου ανέρχεται στα 170 άτομα εκ των οποίων οι 85 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι 85 είναι άνδρες.
Από την έναρξη του έργου έως σήμερα η συνολική παραγωγή του Λαχανόκηπου ανέρχεται σε 11.543,31kg προϊόντων εκ των οποίων 1.672,79 kg έχουν παραδοθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Ν. Ηρακλείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ