Κεντρικό Θέμα
ΠΟΠ–ΟΤΑ: Να πάρουν δώρο Πάσχα και οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης καταγγέλλοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν εξήγγειλε την καταβολή δώρου Πάσχα για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προάσπισης της Δημόσια Υγείας, εξαπολύει η ΠΟΠ – ΟΤΑ.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση της σημειώνει:
“Τις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύουμε οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνουν την δική τους μάχη για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας με υπηρεσίες πρώτης γραμμής όπως η Καθαριότητα και οι Υγειονομικές υπηρεσίες, κοιμητήρια, Δημοτική Αστυνομία, ΚΕΠ, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Δημοτικά Ιατρεία κλπ.
Σε πολλούς Δήμους οι εργαζόμενοι δίνουν αυτή την μάχη χωρίς Είδη Ατομικής Προστασίας τα οποία μάλιστα θα έπρεπε λόγω της κατάστασης να επεκταθούν και πέρα από τα προβλεπόμενα.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την έκθεση στον κίνδυνο των εργαζόμενων στα απόβλητα, στα σκουπίδια αλλά και τις απολυμάνσεις, Δομές Υγείας και τις υπόλοιπες υπηρεσίες αιχμής.
Παρ’ όλα αυτά ο Πρωθυπουργός στο Διάγγελμά του ξέχασε τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και όχι μόνο δεν τους συμπεριέλαβε στις παροχές αλλά ούτε καν τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην δοκιμαζόμενη σήμερα κοινωνία.
Καλούμε τον Υπουργό αλλά και την ΚΕΔΕ να πάρουν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων αλλά και να συμπεριληφθούν στις παροχές που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.”
Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν δώρο Πάσχα
Yπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέχεια του χθεσινού διαγγέλματος του πρωθυπουργού, είχε τονίσει ότι το δώρο Πάσχα θα το πάρουν στο Δημόσιο:
-Όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία (γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό κλπ)
-Εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ
-Στο ΕΚΑΒ και
-Στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024