Κοινωνία
Πώς ο πόλεμος στρέφει τους οδηγούς στα μεταχειρισμένα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, οι παραπάνω λόγοι συντελούν στη διαρκή υποχώρηση των πωλήσεων των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων. Έτσι, η αγορά αντί να βελτιώνεται, παραμένει στάσιμη, αν και αρκετοί αναλυτές κάνουν λόγο ότι η αγορά θα καταφέρει να βρει το βηματισμό της στις αρχές του επόμενου έτους.
Την ίδια ώρα δημιουργούνται προβλήματα στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο leasing αυτοκινήτων (μακροχρόνιες μισθώσεις), καθώς και στις επιχειρήσεις που έχουν παραγγείλει εταιρικά αυτοκίνητα και αναμένουν πολλούς μήνες. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η περσινή χρονιά έκλεισε με ανεκτέλεστες παραγγελίες άνω των 10.000 αυτοκινήτων, ενώ το 2022 εκτιμάται ότι θα λήξει με ακόμη περισσότερες ανεκτέλεστες παραγγελίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εταιρικές πωλήσεις να μειωθούν αρκετά, ενώ παράλληλα οι κάτοχοι εταιρικών αυτοκινήτων να αναπροσαρμόζουν τα συμβόλαιά τους (αν και είχαν υπογράψει για μικρότερη χρονική περίοδο) κρατώντας τα αυτοκίνητά τους για ακόμη περισσότερο χρόνο.
Φυσικά αυτό έχει αντίκτυπο στην αύξηση του μέσου όρου των ετών παλαιότητας του ελληνικού στόλου, που μετά από τέτοιες εξελίξεις ανεβαίνει ακόμη περισσότερο.
Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι ενώ στο πρώτο τετράμηνο του 2022 (Ιανουάριος- Απρίλιος) οι πωλήσεις καινούργιων επιβατικών υποχώρησαν κατά 5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυξήθηκαν το ίδιο διάστημα κατά 36,9%.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ