Connect with us

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Σεμινάριο για την επικοινωνία μέσα στην οικογένεια

Published

on


Δωρεάν Σεμινάριο με θέμα «Επικοινωνία στην Οικογένεια» διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και του Δήμου Κηφισιάς «Προνόη».
Στο εργαστήρι, οι γονείς μαθαίνουν:
– Να εκφράζουν τους κοινούς φόβους, τις αγωνίες και τις ενοχές σχετικά με την επικοινωνία τους με τα παιδιά.
– Να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τις ανάγκες τους και τις ανάγκες των παιδιών τους.
– Να μάθουν τα παιδιά τους να «στηρίζονται στα πόδια τους» ξεκινώντας από την ενίσχυση της δικής τους αυτοεκτίμησης.
– Να μάθουν να αναγνωρίζουν, να επεξεργάζονται και να επιτρέπουν να εκφράζονται συναισθήματα μέσα στην οικογένεια.
– Να μάθουν να θέτουν όρια και να επιλύουν συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια.
– Να ευαισθητοποιηθούν για μύθους και αλήθειες που αφορούν τη χρήση νόμιμων και παράνομων ουσιών και τα αίτια της εξάρτησης απ’ αυτές.
– Να μάθουν τεχνικές ουσιαστικής επικοινωνίας ώστε να αποτελέσει η οικογένεια πηγή ασφάλειας, αποδοχής, υποστήριξης και αγάπης για τα μέλη της.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τέλος Οκτωβρίου στην ιστοσελίδα www.pronoi.org.gr. ή στο τηλ. 210-8082673 καθημερινά 800-1500  .Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!
Σντονίστρια Σεμιναρίου: κα Διονυσία Γιαννοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Οικογενειακή Σύμβουλος – Σύμβουλος Ζεύγους.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ