Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Το Δημαρχείο Νέας Ιωνίας ντύθηκε στα “μπλε” για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος Νέας Ιωνίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου, συμμετείχε στη μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για την πάθηση, με το κεντρικό σύνθημα «Αν Όχι Τώρα, Πότε;», με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών στο πρόβλημα του διαβήτη.

Ο φετινός εορτασμός, είναι ιδιαίτερος, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, η οποία έχει σώσει αμέτρητες ανθρώπινες ζωές και έχει αλλάξει ριζικά την αντιμετώπιση του διαβήτη.

Με στόχο την επαγρύπνηση του κοινού για τα αίτια και τα συμπτώματα της νόσου, την έγκυρη διάγνωση αλλά και την βελτίωση της υγείας, της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ατόμων με Διαβήτη τύπου 1, ο Δήμος και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας θα συνεχίσουν να διοργανώνουν σειρά σχετικών δράσεων και ενεργειών.

Επίσης, με τη δύση του ηλίου, το Δημαρχείο της πόλης μας «ντύθηκε» με το μπλε χρώμα του διαβήτη, στέλνοντας το μήνυμα της ενότητας στην παγκόσμια μάχη για την αντιμετώπιση της νόσου, με την όποια ζουν σήμερα περίπου 1 εκατομμύριο συνάνθρωποι μας στην Ελλάδα.

“Η Παγκόσμια Ημέρα για το διαβήτη αποτελεί μια σημαντική υπενθύμιση ότι η συχνότητα εμφάνισης και ο επιπολασμός του διαβήτη αυξάνονται παγκοσμίως και αυτό θα συνεχιστεί, εκτός αν ληφθεί άμεσα δράση.”, δηλώνει σχετικά η Δήμαρχος της πόλης κα Δ. Θωμαΐδου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ